Contact
Mijn UnitedConsumers

WA casco verzekering (all risk)

WA casco is de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt kiezen. Bij een all risk verzekering (WA casco) bent u verzekerd voor schade aan andere auto's en uw eigen auto.

Vaak wordt WA casco ook wel een all risk of volledig casco verzekering genoemd. Wanneer uw auto all risk verzekeren? Dat hangt af van de dagwaarde en de leeftijd van uw auto, en natuurlijk spelen uw eigen voorkeuren ook een rol. Lees meer over WA casco en sluit direct een voordelige all risk verzekering af!

wa casco verzekering


WA casco (all risk) afsluiten

WA verzekering berekenen

Invullen

Vul uw kenteken, gegevens en schadevrije jaren in

WA verzekering vergelijken

Vergelijken

Vergelijk de beste en goedkoopste all risk autoverzekeringen

WA verzekering afsluiten

Afsluiten

Kies uw WA casco verzekering en bespaar direct!

Bereken mijn besparing


Dekking WA casco (all risk)

Met WA casco (all risk verzekering) krijgt u, naast de schade aan anderen en schade aan uw eigen auto, ook een vergoeding voor eenzijdige schades. Denk hierbij aan slippen en te water raken, een kras of een deuk door het raken van een paaltje. Hieronder ziet u de dekking van de WA casco verzekering:

vink Schade aan andere auto's.
vink Schade die u zelf toebrengt.
vink Natuurrampen en blikseminslag.
vink Aanrijding, slippen en te water raken.
vink Botsing met loslopende dieren of vogels.
vink Diefstal, ruitschade, joyriding en vandalisme.
vink Brand, ontploffing, zelfontbranding en kortsluiting.

kruis Schade door alcohol- of drugsgebruik.
kruis Schade bij een auto die onvergrendeld is.
kruis Schade bij een auto zonder het vereiste alarmsysteem.


Eigen risico WA casco

Bij een WA casco verzekering wordt er bijna in alle gevallen een eigen risico in rekening gebracht bij schade. Maakt u gebruik van herstelbedrijven die zijn aangesloten bij uw verzekeraar? Dan wordt het eigen risico vaak verlaagd, of betaalt u zelfs geen eigen risico. Raadpleeg uw polisvoorwaarden om te weten hoe het zit met uw all risk verzekering en eigen risico.


Wanneer all risk verzekeren?

Of de WA casco verzekering de beste keuze is voor uw auto, hangt af van een aantal factoren. Denk aan de leeftijd en de dagwaarde van de auto, maar ook of u bijvoorbeeld geld heeft geleend voor een auto en verzekerd wilt zijn voor de meeste schades. Wanneer kiezen voor all risk verzekeren, en wanneer voor een goedkopere WA beperkt casco of WA autoverzekering? We zetten het voor u op een rij:

Leeftijd auto Dagwaarde auto Autoverzekering
0 tot 5 jaar Minimaal € 10.000,- WA casco (all risk)
6 tot 10 jaar Tussen € 2.000,- en € 10.000,- WA beperkt casco
Ouder dan 10 jaar Maximaal € 2.000,- WA verzekering

advies Advies van onze expert

"Voor auto's jonger dan 5 jaar en met een dagwaarde van minimaal € 10.000,- is een all risk verzekering een slimme keuze."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen

Tot wanneer een all risk verzekering voor mijn auto?

Uw auto kunt u het beste all risk verzekeren tot deze 6 jaar oud is. Als de auto tussen de 6 en 10 jaar oud is, dan is het verstandig om de dekking om te zetten van all risk naar WA beperkt casco. De auto wordt jaarlijks namelijk minder waard. Hoe lager de waarde, hoe minder verstandig het is om uw auto all risk te verzekeren.

Goed om te weten: welke dekking u kiest, bepaalt u helemaal zelf. Wilt u liever verzekerd zijn tegen (bijna) alle schades aan uw auto? Of heeft u geld geleend voor uw auto? U kunt altijd een all risk verzekering kiezen.


Goedkope all risk verzekering afsluiten

Een all risk verzekering afsluiten via UnitedConsumers is extra voordelig. Wij vergelijken de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Kies voor een WA casco verzekering en ontvang:

 • Een gratis Pluspakket met daarin gratis verhaalservice, jaarlijkse premie-check én een tankkaart
 • Maandelijks korting op de goedkoopste all risk verzekering
   

Direct besparen


WA casco uitbreiden

Wanneer u kiest om uw auto all risk te verzekeren, kunt u de WA casco uitbreiden met een aanvullende verzekering. Kies bijvoorbeeld voor een schadeverzekering inzittenden of een rechtsbijstandverzekering voor extra zekerheid.

Goed om te weten: heeft u een nieuwe auto en kiest u voor een all risk verzekering? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de nieuwwaarderegeling.

Alternatieven WA casco verzekering

Hoeft u niet all risk verzekerd te zijn? Wellicht past een van onze andere dekkingen beter bij uw auto. Bekijk hieronder alle autoverzekeringen:

Goedkoopste autoverzekering

WA verzekering
Vanaf € 12,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering 
   

Kies dit pakket

 

Uitgebreide autoverzekering

WA beperkt casco
Vanaf € 14,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren  
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering
   

Kies dit pakket

 
Uw keuze
Meest gekozen

Complete autoverzekering

WA casco (all risk)
Vanaf € 16,- per maand


 • Schade aan anderen
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Minimaal 5% korting op uw autoverzekering
   

Kies dit pakket


Veelgestelde vragen over de WA casco verzekering

WA casco is de meest uitgebreide dekking van een autoverzekering. Met een WA casco (all risk) verzekering bent u verzekerd voor de meeste schades aan uw eigen auto, ook eenzijdige schades. Daarom wordt de WA casco verzekering ook wel een all risk autoverzekering genoemd.

Kies WA casco

WA casco en all risk betekent precies hetzelfde. All risk is dus simpelweg een andere benaming voor WA casco. Dus als u graag all risk verzekerd bent, dan kiest u voor een WA casco autoverzekering.

Kies WA casco (all risk)

De goedkoopste all risk verzekering is bij UnitedConsumers zo gevonden! Wij hebben 4 tips op een rij gezet om uw all risk verzekering zo goedkoop mogelijk te houden:

Tip 1: Betaal kleine schades zelf

Wanneer u all risk verzekerd bent, bepaalt u zelf of u de schade wel of niet claimt bij uw autoverzekeraar. Heeft u een kleine schade aan uw auto en kunt u deze zelf betalen? Dan is dit in de meeste gevallen voordeliger. Door kleine schades zelf te betalen, kunt u namelijk uw schadevrije jaren behouden. Hierdoor voorkomt u dat de premie van uw autoverzekering kan stijgen.

Tip 2: Verhoog het eigen risico

U kunt vaak zelf kiezen hoeveel eigen risico u wilt: van € 0,- eigen risico tot € 500,- eigen risico. Kiest u voor een hoger eigen risico? Dan betaalt u maandelijks minder premie en kunt u uw auto dus extra goedkoop verzekeren. Kiest u voor een lager eigen risico? Dan gaat de premie omhoog. Let op: kies nooit een eigen risico dat hoger is dan u kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is.

Tip 3: Goedkoopste all risk autoverzekering? Betaal uw premie jaarlijks

Wist u dat veel autoverzekeraars korting geven bij betaling per jaar? Dat is natuurlijk voordelig, want dit zorgt ervoor dat uw autoverzekering goedkoper wordt. Als u uw autoverzekering goedkoop wilt houden, dan is het kiezen voor een jaarlijkse betaling een interessante keuze.

Tip 4: Vergelijk all risk autoverzekeringen

De goedkoopste all risk autoverzekering vindt u door het aanbod van verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Bij ons kunt u verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo vindt u altijd de beste en goedkoopste all risk autoverzekering. Bovendien ontvangt u altijd minimaal 5% korting op uw premie. Vandaag nog besparen op uw casco autoverzekering?

All risk vergelijken

Het is verstandig om de dekking van uw autoverzekering jaarlijks onder de loep te nemen. Misschien heeft uw auto een veel lagere dagwaarde gekregen of zijn uw wensen veranderd, waardoor u uw huidige dekking wilt wijzigen.

> Meer over het wijzigen van uw autoverzekering.

Jaarlijkse premie-check

Heeft u een autoverzekering afgesloten via UnitedConsumers? Dan krijgt u jaarlijks een gratis premie-check. Wij vergelijken jaarlijks uw autoverzekering en stellen u op de hoogte als uw autoverzekering goedkoper kan. Zo weet u zeker dat u altijd de beste en goedkoopste autoverzekering heeft.

De voorlopige dekking voor uw auto betekent dat u verzekerd bent tussen het moment van aanvragen en definitieve acceptatie of weigering. Met een voorlopige dekking kunt u dus verzekerd rijden met uw auto.

U ontvangt altijd een bevestiging van ons als de voorlopige dekking voor uw auto toegekend wordt. Goed om te weten: de tijdelijke dekking voor uw auto is nog geen definitieve dekking.

Heeft de verzekeraar uw aanvraag geaccepteerd? Dan ontvangt u hier bericht over. Vanaf dit moment bent u definitief verzekerd en wordt de voorlopige dekking omgezet naar een definitieve dekking. De verzekeraar stuurt u vervolgens de polis en groene kaart.

Hoe snel uw aanvraag is afgehandeld, hangt af van verschillende factoren. Denk aan bezetting, openingstijden, eventuele verwerkingsachterstanden en speciale aanvragen.

> Ik heb een andere vraag