Contact
Mijn UnitedConsumers

Voorlopige dekking auto

Met een voorlopige dekking voor uw autoverzekering kunt u zorgeloos de weg op tot het moment dat de autoverzekeraar u officieel bericht heeft gegeven over acceptatie of weigering.

Zodra de autoverzekeraar uw aanvraag geaccepteerd heeft, wordt de tijdelijke dekking voor uw autoverzekering omgezet in een definitieve dekking. 

voorlopige dekking auto

Direct berekenen
 vink Binnen 2 minuten geregeld 

Voorlopige dekking auto

Zodra een auto op uw naam staat, moet deze verzekerd zijn. Een autoverzekering afsluiten is dus belangrijk. Nadat u de aanvraag voor de autoverzekering verstuurd heeft, moet de verzekeraar uw aanvraag nog accepteren. In de tussentijd kan de verzekeraar u een voorlopige dekking geven.

Tijdelijke dekking voor uw auto

De voorlopige dekking voor uw auto betekent dat u verzekerd bent tussen het moment van aanvragen en definitieve acceptatie of weigering. Met een voorlopige dekking kunt u dus verzekerd rijden met uw auto.

U ontvangt altijd een bevestiging van ons als de voorlopige dekking voor uw auto toegekend wordt. Goed om te weten: de tijdelijke dekking voor uw auto is nog geen definitieve dekking.

 

Geen tijdelijke dekking voor uw auto

De verzekeraar heeft het recht om u géén voorlopige dekking te geven. Bijvoorbeeld bij rijontzegging, een strafrechtelijk verleden of een bepaald type auto waar de verzekeraar extra beveiligingseisen aan stelt. 

Als u geen voorlopige dekking krijgt, dan wil dat niet zeggen dat uw aanvraag ook definitief afgewezen wordt. Het betekent enkel dat de verzekeraar meer tijd nodig heeft om uw aanvraag te beoordelen.


Acceptatievragen en voorlopige dekking autoverzekering

Tijdens uw aanmelding voor een nieuwe autoverzekering moet u een aantal acceptatievragen invullen. Het is belangrijk dat u deze volledig en naar waarheid invult. De acceptatievragen worden namelijk beoordeeld door de verzekeraar. Het niet naar waarheid invullen van de acceptatievragen kan tot gevolg hebben dat de verzekeraar uw aanvraag afwijst.


 
 

Definitieve dekking auto

Heeft de verzekeraar uw aanvraag geaccepteerd? Dan ontvangt u hier bericht over. Vanaf dit moment bent u definitief verzekerd en wordt de voorlopige dekking omgezet naar een definitieve dekking. De verzekeraar stuurt u vervolgens de polis en groene kaart.

Hoe snel uw aanvraag is afgehandeld, hangt af van verschillende factoren. Denk aan bezetting, openingstijden, eventuele verwerkingsachterstanden en speciale aanvragen.


Autoverzekering afsluiten
via UnitedConsumers

  • Maandelijks korting op uw autoverzekering.
  • Jaarlijks een gratis premie-check.
  • Gratis Pluspakket.
 

Goedkope autoverzekering


NL

 

Autoverzekering afgewezen na voorlopige dekking

De voorlopige dekking geeft geen garantie dat de autoverzekeraar uw aanvraag ook daadwerkelijk accepteert. Na het geven van de voorlopige dekking kan de verzekeraar uw aanvraag alsnog afwijzen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Denk aan:

Een autoverzekeraar kijkt daarnaast ook naar de kenmerken van de auto. Denk aan de waarde, het vermogen en de beveiliging. Is uw aanvraag afgewezen en wilt u weten wat u het beste kunt doen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!


 

Schade tijdens voorlopige dekking autoverzekering

Als u schade rijdt met een voorlopige dekking, wordt deze behandeld door de verzekeraar. Ook als de aanvraag later niet geaccepteerd wordt. Bij het onjuist opgeven van informatie kan de verzekeraar wel besluiten om de schade op u te verhalen.

Goed om te weten: de voorlopige dekking is inhoudelijk hetzelfde als de dekking die u aangevraagd heeft (WA, WA beperkt casco of WA casco). U krijgt met een voorlopige dekking dus niet meer vergoed dan waar u voor verzekerd bent. 


Overstappen van autoverzekering

Als u besloten heeft om over te stappen van verzekeraar, dan is het belangrijk dat u altijd wacht tot uw aanvraag definitief geaccepteerd is. Zeg uw autoverzekering bij uw huidige verzekeraar dus niet op als u enkel een voorlopige dekking heeft gekregen. Bij acceptatie ontvangt u altijd een bevestiging van uw verzekeraar. Na acceptatie kunt u uw autoverzekering opzeggen.

Autoverzekering vergelijken via UnitedConsumers

Op zoek naar een goedkope autoverzekering met korting? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij ons kunt u verschillende autoverzekeringen vergelijken op inhoud en prijs. Daarnaast ontvangt u altijd minimaal 5% korting. Dat wilt u toch ook?

Bereken mijn premie


Gecontroleerd door onze specialist Jorg van Rijn

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Jorg van Rijn, specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jorg is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 14-6-2023 |

jorg expert autoverzekeringen


 

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!