Contact
Mijn UnitedConsumers

Onze groene stroom: 100% groene stroom uit Nederland

Bij ons kiest u voor 100% Nederlandse groene stroom. Voordelig voor het milieu en uw portemonnee.

Bovendien profiteert u van voordelige energietarieven. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bereken mijn voordeel

groene stroom


Wat is groene energie?

Groene energie, zoals groene stroom en groen gas, wordt opgewerkt uit duurzame energiebronnen. Groene stroom wordt onder andere geproduceerd door middel van zonnepanelen, windturbines, kerncentrales of waterkrachtcentrales. Groen gas is het groene alternatief voor aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen. Bij het produceren van groene energie worden dus geen fossiele brandstoffen, zoals aardolie, aardgas en steenkool gebruikt. 

1 jaar vast én voordelig
bij UnitedConsumers

Profiteer nu 1 jaar lang van vaste tarieven onder het prijsplafond. Bereken uw voordeel en start direct met besparen!

  • 100% Nederlandse groene stroom
  • Ontvang € 200,00 extra korting
  • 1 jaar lang zekerheid
     
Postcode
Huisnr.
 

Hoe wordt groene stroom opgewekt?

Groene stroom wordt opgewekt met duurzame energiebronnen. Dat wil zeggen: de bronnen zijn hernieuwbaar, onuitputtelijk en er komt nauwelijks CO2 vrij bij de stroomproductie. In Nederland zijn windenergie, zonne-energie en biomassa de belangrijkste energiebronnen voor groene stroom:

Windenergie

De wind raakt nooit op en dat is goed nieuws, want dit levert groene stroom op! Windturbines zetten windkracht om in energie. Al vanaf windkracht 2 waait het hard genoeg om stroom op te kunnen wekken. De grootste windturbines kunnen voldoende stroom produceren om ieder zo’n 2.300 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

 

Zonne-energie

Zonne-energie wordt opgewekt door zonnepanelen. Hierin zitten zonnecellen die de warmte van de zon omzetten in stroom. Hoewel Nederland niet echt als zonnig land bekendstaat, is zonne-energie toch een belangrijke energiebron. Zonnepanelen werken namelijk ook als het bewolkt is, en wekken zo'n 200 kWh groene stroom per jaar op.

 

Biomassa

Biomassa is een verzameling van biologisch of organisch afval zoals: hout, mest, groente- en fruitresten of speciale gewassen. Door het verbranden of vergisten van biomassa wordt duurzame energie opgewekt. Biomassa is in principe onuitputtelijk en bij het opwekken van groene stroom komen enkel klimaatneutrale stoffen vrij.


Waar komt mijn groene stroom vandaan?

Als energieleverancier maken wij ieder jaar een stroometiket. Hierop kunt u precies terugvinden welke energiebronnen wij gebruiken, waar onze groene stroom vandaan komt en welke consequenties onze stroomproductie voor het milieu heeft.

Wij leveren 100% groene stroom uit Nederlandse energiebronnen. Door te kiezen voor groene stroom uit Nederland, helpt u mee het aandeel duurzaam opgewekte stroom in het Nederlandse elektriciteitsnet te vergroten. Op het stroometiket ziet u waar onze groene energie vandaan komt:

Bekijk ons stroometiket


dirk expert energie

tip energie Goed om te weten

"Groene stroom is in het algemeen niet duurder dan grijze stroom. De bouwkosten van wind- en zonneparken zijn weliswaar hoog, maar deze worden door subsidies gedrukt. Bovendien zijn de wind en de zon natuurlijk gratis."

Dirk Mutsaers - Expert energie


Groene stroom vergelijken

Hoe goedkoper u groene stroom kunt afsluiten, hoe beter voor uw portemonnee. Bij ons kunt u altijd voordelig groene stroom vergelijken. U krijgt:

  • Voordelige energietarieven.
  • 100% groene stroom uit Nederland.
  • Bij vragen altijd een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.

Groene stroom van UnitedConsumers


Postcode
Huisnr.
 

Veelgestelde vragen over groene stroom

De overheid verplicht energieleveranciers om informatie te geven over de manier waarop de stroom is opgewekt. Binnen de Europese Unie bestaat daarvoor een systeem voor erkende groene stroom: de GvO (Garantie van Oorsprong). Voor iedere 1.000 kWh die een energieproducent aan groene stroom opwekt, ontvangt het bedrijf een GvO.

Energieleveranciers moeten voldoende GvO’s hebben om groene stroom te mogen verkopen. Als een leverancier 3.000 kWh per jaar aan een huishouden levert, zijn er hiervoor 3 GvO’s nodig. Deze GvO’s koopt het energiebedrijf bij de producent van de groene stroom.

Nederlandse energiebedrijven mogen hun GvO’s ook in andere Europese landen kopen. Zo kan het gebeuren dat een Nederlands huishouden - met een groen energiecontract - Nederlandse grijze stroom geleverd krijgt, maar dat de energieleverancier hiervoor een buitenlandse GvO gekocht heeft en de stroom verkoopt als groene stroom. U draagt in dat geval nog steeds bij aan een beter milieu.

Wilt u weten of uw energieleverancier groene stroom levert? Bekijk dan het stroometiket. Op het stroometiket staat gespecificeerd hoe de geleverde stroom is samengesteld.

Het is een feit dat groene energie beter is voor het milieu dan grijze energie. Maar is groene energie dan volledig fossielvrij? Nee, dat niet. Er komt bijvoorbeeld CO2 vrij bij de productie van windmolenparken en zonneparken. Er komt wel aanzienlijk minder CO2 vrij bij het produceren van groene energie dan bij het opwekken van grijze energie. Groene energie is daarom een milieubewuste keuze!

Een goede en voordelige groene energieleverancier kiezen is een milieubewuste keuze. Het is zelfs nóg voordeliger als u (een deel van) uw groene energie zelf opwekt.

Dat kan op verschillende manieren. Op uw dak kunt u zonnepanelen of een zonneboiler plaatsen. Zonnepanelen zetten zonne-energie om in groene stroom, die u kunt gebruiken voor uw huishoudelijke apparaten of het verwarmen van uw woning. Een zonneboiler zet de energie van de zon om in warmte om uw tapwater op te warmen. Ook zelf windenergie opwekken is mogelijk, met een windmolen voor thuis.

> Ik heb een andere vraag