Contact
Mijn UnitedConsumers

Schade melden kan bij ons altijd!

Schade melden omdat u betrokken bent bij een autoschade? Dat kan gemakkelijk en snel! Door uw autoschade bij ons te melden, zorgen wij ervoor dat de schade zo snel en goed mogelijk wordt afgehandeld. Schade melden kan bij ons online, telefonisch of per e-mail!  

telefoon Schade melden: bel ons

online Schade melden: direct online

Schade verhalen banner

 

Schade melden doet u zo!

Misschien is het de eerste keer dat u betrokken bent bij een schade, en weet u daarom niet zo goed wat u moet doen. Begrijpelijk! Het belangrijkste is dat u de schade spoedig meldt. Schade melden kan via verschillende manieren, namelijk:

 • Online schade melden kan Mijn UC. 
 • Schade via e-mail melden: auto@unitedconsumers.com.
 • Schade telefonisch melden: 040 - 235 0560 (kies voor optie 3).

Schade melden: welke gegevens heeft u nodig?

Schade melden wordt een stuk gemakkelijker wanneer u allereerst zoveel mogelijk informatie verzamelt over de autoschade. Hoe meer gegevens worden verstrekt, hoe makkelijker de schade verwerkt kan worden. Om uw schade te melden, houdt u de volgende gegevens bij de hand:

 • Bij diefstal, inbraak of onbekende tegenpartij: politie aangifte.
 • Basisgegevens van het voertuig.
 • Gegevens van de tegenpartij.
 • Ingevuld schadeformulier.
 • Foto's van de schade.
 • Uw eigen gegevens.

Tip: het is handig om eventueel gegevens van getuigen op te schrijven. Dit kan u helpen bij de schadeafhandeling.


 

Schadeformulier invullen

Is de schade door een aanrijding veroorzaakt? Vul dan het schadeformulier in. Let hierbij op het volgende:

1. Als er twee partijen betrokken zijn bij het ongeval, moeten beide partijen het schadeformulier invullen.
2. Gaat het om een eenzijdige aanrijding, u bent bijvoorbeeld tegen een paaltje gereden, dan vult u het schadeformulier alleen in.

Schadeformulier invullen doet u zo!

Schadeformulier opsturen: per mail of per post

Het is belangrijk dat u het ingevulde schadeformulier direct opstuurt, zodat we u zo snel mogelijk weer goed op weg kunnen helpen. Zodra wij het schadeformulier hebben ontvangen, wordt uw schade direct in behandeling genomen.

Als u een duidelijke foto van het schadeformulier maakt, mag u het formulier per e-mail opsturen. Stuurt u het liever per post? Dat kan naar:

UnitedConsumers B.V.
t.a.v. Afdeling Schade
Luchthavenweg 20
5657 EB Eindhoven


 

Online schade melden

Wilt u uw schade online melden? Dat kan door in te loggen in uw Mijn UnitedConsumers! Dit zijn de voordelen van uw schade online melden:

 
Uw schade wordt goed en snel afgehandeld
 
U kunt eenvoudig uw schade doorgeven - ook buiten onze openingstijden
 
U ontvangt direct per e-mail advies over hoe u de schademelding compleet kunt maken

Schade online melden

Autoschade melden ico

Schade online melden met de Mobiel Schade Melden app

Online schade melden kan ook middels de app 'Mobiel Schade Melden'. Zo kunt u samen met de andere partij online eenzijdige of tweezijdige schade doorgeven aan uw verzekeraar. Hiervoor heeft één van de betrokkenen een smartphone met internet nodig. Als u de app niet wilt downloaden, scant u de QR-code op uw groene kaart. Download de Mobiel Schade Melden app voor iOS of Android via:

Apple appstore

Google play


 

Binnen hoeveel tijd moet ik mijn schade melden?

Ons advies is om de schade zo snel mogelijk bij ons te melden. Op die manier kunnen we de schade zo goed en snel mogelijk afhandelen. Meldt u de schade pas na langere tijd? Dan kan de verzekeraar besluiten de autoschade niet te vergoeden, omdat er teveel tijd tussen het ongeval en het melden van de schade heeft gezeten.  


 

Ruitschade melden

Heeft u autoruitschade? Dan kunt u direct contact opnemen met een gecertificeerd herstelbedrijf. Met hen maakt u een afspraak om de ruit te laten repareren.

Heeft u een WA beperkt casco of WA casco dekking? Dan wordt het herstellen van een sterretje in de ruit kosteloos vergoed. Voor het vervangen van een ruit betaalt u meestal wel eigen risico. Bekijk hiervoor de voorwaarden van uw polis, of neem contact met ons op!

Ruitschade herstelbedrijven

Voor ruitschade kunt u terecht bij één van onze aangesloten ruitherstelbedrijven:

 • Carglass
 • 123RUIT.nl
 • Autotaalglas

 

Inbraak of diefstal melden

Is uw auto gestolen? Houd u zich dan aan drie belangrijke stappen voor het melden van inbraak of diefstal:

1. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie en vraag om een kopie van de aangifte.
2. Meld de schade of diefstal bij UnitedConsumers of uw eigen verzekeraar.
3. Is er ook kleding en bagage gestolen? Dien een claim in via uw inboedelverzekering.


 

Herstelbedrijven UnitedConsumers

Bij schade aan uw auto is het verstandig én goedkoper om gebruik te maken van de aangesloten herstelbedrijven. Dit komt omdat veel autoverzekeraars het eigen risico verlagen op het moment dat u gebruikmaakt van één van de aangesloten herstelbedrijven.

Gaat u voor materiële schade naar een niet-aangesloten herstelbedrijf? Houd dan rekening met een verhoging van het eigen risico. Het kan ook voorkomen dat u slechts een percentage van het schadebedrag uitgekeerd krijgt. In uw polis vindt u terug wat uw voordelen en beperkingen zijn.

Autoschade melden: bij welke herstelbedrijven kunt u terecht?

Afhankelijk van de gekozen verzekeraar, kunt u terecht bij één van de volgende aangesloten herstelbedrijven:

Laat autoschade beoordelen door een van de herstelbedrijven van Topherstel. Zij kunnen snel bepalen of een schade-expert de schade moet beoordelen. Dit gebeurt in het geval dat het schadebedrijf de schade zelf niet kan beoordelen. De schade-expert wordt dan direct insgechakeld.

Als er geen expert nodig is om de schade te beoordelen, dient het herstelbedrijf in de meeste gevallen de nota direct bij de autoverzekeraar in. U hoeft dus niets voor te schieten. Houd wel rekening met een eventueel eigen risico, bekijk hiervoor de polisvoorwaarden.

Vind alle aangesloten herstelbedrijven op de website van Topherstel.

Autoschade?

Schade lijkt altijd een gedoe. Maak het uzelf gemakkelijk! Zorg ervoor dat u altijd een schadeformulier bij u heeft om de schade zo snel mogelijk door ons op te laten nemen. Stuur dit ondertekende formulier zo snel mogelijk op, dan helpen wij u weer op weg. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Als u uw auto naar een van de herstelbedrijven van Achmea brengt, kunnen zij de schade snel beoordelen. Zo bepalen zij of er een schade-expert uw schade moet beoordelen.  Als dit het geval is kunnen zij dit direct verzorgen.

Als er geen expertise nodig is, stuurt het herstelbedrijf de rekening voor het schadeherstel direct naar de autoverzekeraar. U hoeft dan niets te betalen. Houd wel rekening met het eigen risico. Raadpleeg uw polisvoorwaarden voor meer informatie.

Alle herstelbedrijven van Achmea vindt u op de website van Achmea Herstelbedrijven.

Schade?

Schade lijkt altijd een gedoe. Maak het uzelf gemakkelijk! Zorg ervoor dat u altijd een schadeformulier bij zich heeft om de schade zo snel mogelijk op te laten nemen door ons. Stuur dit ondertekende formulier zo snel mogelijk op, dan helpen wij u weer op weg. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

De schadeherstelbedrijven van Schadegarant voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Naast een verlaagd eigen risico, weet u zeker dat uw auto vakkundig wordt gerepareerd. Alle herstelbedrijven van Schadegarant vindt u op de website van Schadegarant.

Heeft u schade?

Schade hoeft geen gedoe te zijn. U vult het schadeformulier in en neemt zo snel mogelijk contact met ons op. Onze schade-experts helpen u zo weer op weg! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.


Schade melden? Wij helpen u!

Bent u via ons verzekerd en wilt u graag uw autoschade melden? Dan heeft u verschillende opties: u kunt online schade melden door in te loggen in uw Mijn UnitedConsumers. U kunt ook telefonisch of per e-mail uw schade melden. Neem contact met ons op! Onze experts helpen u graag.

service

Contact opnemen


Ook interessant voor u
 

Schadeformulier invullen

Schadeformulier invullen doet u zo

> Lees meer

 

Aanrijding gehad

Aanrijding gehad, wat moet ik nu doen? Wij hepen u!

> Lees meer

 

OVS

OVS: zo worden autoschades afgehandeld

> Lees meer

 

Autoschade homepage