Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

UnitedConsumers & Gezondheid

Gezond leven: wat is een gezonde leefstijl?

Wat is het geheim van een gezond leven en hoe krijgt u een gezonde leefstijl? Wij helpen u graag! Lees hier onze gezond leven tips!

Lees verder

Uw mentale gezondheid verbeteren met mindfulness

Wilt u uw mentale gezondheid verbeteren? Dan is mindfulness iets voor u. Lees hier wat mindfulness is en hoe u uw mentale gezondheid verbetert met 3 tips.

Lees verder

De vier zorgwetten uitgelegd

Binnen het Nederlandse zorgstelsel is een samenvoeging van verschillende wetten en regels. Hoe zit dat precies? Wij leggen uit welke zorgwetten er zijn!

Lees verder

Wat doet de Sociale Verzekeringsbank (SVB)?

SVB is een afkorting voor Sociale Verzekeringbank. Wat is de Sociale Verzekeringsbank en wat doen ze? Wij vertellen u alles over de SVB, PGB en meer.

Lees verder

DBC betekenis: Wat is een DBC?

DBC is een afkorting voor Diagnose-Behandelcombinatie. Maar wat is een DBC? Wij vertellen meer over de betekenis van een DBC.

Lees verder

Bijdrage Zorgverzekeringswet en premie Wlz

Bijdrage Zorgverzekeringswet en premie Wlz wordt via uw inkomen en de werkgeversheffing Zvw ingehouden. Maar hoeveel premie Zvw en Wlz betaalt u?

Lees verder

CAK Wanbetalers: zorgverzekering niet betaald? Dat zit zo

Zit het financieel niet mee en kunt u uw zorgverzekering niet betalen? Dan is dat niet direct in aanmerking met CAK wanbetalers. Wanneer wel? Dat zit zo.

Lees verder

Ziektekosten belasting

Sommige ziektekosten kunt u aftrekken van de belasting. Welke voorwaarden gelden er als het gaat om zorgkosten aftrekken van de belasting en hoe werkt het?

Lees verder

Wanneer naar de fysio?

Heeft u langdurige lichamelijke klachten of acute blessures? Dan is het slim om naar de fysio te gaan. Lees hier wanneer u het beste naar de fysio kunt gaan.

Lees verder

Soorten zorgverzekeringen

Er zijn verschillende zorgverzekeringen waar u uit kunt kiezen. Waarin verschillen de zorgverzekeringen? En welke soort zorgverzekering past bij u?

Lees verder

Zorgverzekering zwangerschap: wat is de beste keuze voor mij?

Hoe zit het met de zorgverzekering en zwangerschap? Wat krijgt u vergoed vanuit de basisverzekering en waar moet u uzelf aanvullend voor verzekeren?

Lees verder

Vergoedingen basisverzekering: wat zit er in de basisverzekering?

De basisverzekering is voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht en verzekert u van basiszorg. Maar, welke vergoedingen biedt de basisverzekering?

Lees verder

Zorgverzekering voor sporters

Bij sporters hoort een goede zorgverzekering. Maar waar moet u als sporter op letten? Wij vertellen u wat een goede zorgverzekering voor sporters inhoudt!

Lees verder

Zorgverzekering voor ouderen: wat is de beste keuze?

Bent u op leeftijd en op zoek naar een geschikte zorgverzekering? Dan wilt u natuurlijk kiezen voor de beste zorgverzekering voor ouderen. Wij helpen u!

Lees verder

Zorgverzekering voor het hele gezin

Veel gezinnen kiezen voor één zorgverzekeraar voor het gezin. Wilt u een zorgverzekering afsluiten voor het hele gezin? Bekijk hier of het interessant is voor u.

Lees verder

Zorgverzekering met partner of apart?

Kan ik bij een zorgverzekering mijn partner meeverzekeren? Dat kan, maar een zorgverzekering met uw partner afsluiten is vaak niet de goedkoopste keuze.

Lees verder

Is een zorgverzekering verplicht? En voor wie?

Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en/of werkt, maar er zijn uitzonderingen.

Lees verder

Wat moet ik doen bij een dubbele verzekering?

Het kan voorkomen dat u een dubbele verzekering heeft. Wat kunt u doen als u dubbel verzekerd bent? Lees hier wat een dubbele zorgverzekering inhoudt.

Lees verder

Naturapolis of restitutiepolis?

Wat is het verschil tussen een naturapolis of restitutiepolis en wat is de beste keuze voor u? Wij leggen het verschil tussen natura of restitutie graag aan u uit!

Lees verder

Uw medisch dossier inzien

Zorgverleners houden voor iedereen een medisch dossier bij. Waar kan ik mijn medisch dossier inzien? En wie mag mijn medisch dossier inzien? Lees het hier!

Lees verder

Aspirine, paracetamol of ibuprofen: welke pijnstiller kies ik?

Gaan paracetamol en ibuprofen samen? Lees hier wanneer u ibuprofen, aspirine of paracetemol pakt, wat de verschillen zijn en of u deze samen kunt nemen.

Lees verder

Patiëntenrechten: wat is de WGBO wet?

Wist u dat u als patiënt rechten heeft tijdens een behandeling? De WGBO wet zorgt hiervoor. Lees hier 10x de rechten van de patiënt en wat WGBO is.

Lees verder

Gemoedsbezwaarde zorgverzekering: zo werkt het

Wilt u geen verzekering afsluiten vanwege uw levensovertuiging? Dan valt u onder de regeling gemoedsbezwaarden. Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Second opinion: Wat is een second opinion?

Wilt u een oordeel van een andere arts? Dan bent u op zoek naar een second opinion. Lees hier hoe u een second opinion kunt aanvragen.

Lees verder

Ogen verbeteren met oogoefeningen

Er zijn verschillende manieren om uw ogen gezond te houden. Maar, hoe kan ik mijn ogen verbeteren? Wij zetten 4 simpele oogoefeningen voor u op een rij.

Lees verder

Snel stoppen met roken: 7 tips voor stoppen met roken!

Wat is de beste manier om te stoppen met roken en hoe stopt u met roken? Wij helpen met 7 tips voor stoppen met roken!

Lees verder

Preventieve zorg: wat is preventie?

Met preventieve zorg wordt gezonder leven, eten en bewegen gepromoot. En dat is belangrijk voor het voorkomen van ziektes. Wat is preventie? Lees het hier.

Lees verder

Welke anticonceptie past bij mij?

Welke anticonceptie past het beste bij u? Goede vraag! Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij. Zo kunt u de juiste keuze in anticonceptie maken!

Lees verder

Zorgnota uitgelegd

U ontvangt een zorgnota op het moment dat u zorg heeft gehad bij een zorgverlener. Het is in feite de rekening voor de verleende zorg. Hoe kunt u uw zorgkosten inzien en wat staat er allemaal op een zorgnota?

Lees verder

Zorgverzekering buitenland: zo werkt het!

Wat zijn de regels van uw zorgverzekering en vergoedingen in het buitenland? Wij zetten op een rijtje waar u rekening mee moet houden! Lees hier meer.

Lees verder

GLI: wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) helpt u bij het verkrijgen van een gezondere levensstijl. Wat is het en komt u in aanmerking voor de GLI?

Lees verder

Hoe onstaan gaatjes en kan ik gaatjes voorkomen?

Een gezond gebit helpt bij gaatjes voorkomen. Maar, hoe ontstaan gaatjes en kunt u gaatjes wegpoetsen? Bekijk hier onze 6 tips om gaatjes te voorkomen!

Lees verder

Geen zorgverzekering: wat als ik geen zorgverzekering heb?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Wat gebeurt er als u geen zorgverzekering heeft en in welke situaties komt het voor? U leest het hier!

Lees verder

Verstandskiezen trekken: wat kost dat?

Het kan zo zijn dat uw verstandskiezen getrokken moeten worden. Wat zijn de kosten van een kies trekken zonder verzekering?

Lees verder

Kosten tandarts: welke tandartskosten zijn er?

Tandartskosten verschillen per bezoek en per behandeling. Welke tandarts kosten worden in 2023 gehanteerd voor behandelingen? Lees het hier!

Lees verder

Alternatieve geneeswijzen: wat is het en welke soorten zijn er?

En alternatief van reguliere zorg is alternatieve geneeskunde. Wat is alternatieve zorg en welke soorten alternatieve geneeswijzen zijn er? Wij helpen u!

Lees verder

Gezondheidsapps: gratis 10 gezonder leven apps

Op zoek naar een gezondheid app omdat u wilt werken aan een gezonde leefstijl? Wij helpen u met de 10 beste gezondheid apps voor iPhone en Android.

Lees verder

E-health: wat is e-health in de zorg?

Digitale zorg, oftewel e-health, komt steeds vaker voor. Wat is e-health in de zorg eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen van e-health? Lees het hier!

Lees verder

Zorgaanbieder kiezen: wat is vrije artsenkeuze en waar let ik op?

In Nederland kennen we vrije artsenkeuze. Maar, welke zorgverlener moet ik kiezen? Dit heeft invloed op de hoogte van uw vergoeding. Hoe werkt dit precies?

Lees verder

Medische indicatie: wanneer krijg ik een medische indicatie?

In de voorwaarden van uw zorgverzekering komt u de term medische indicatie tegen. Maar, wat is de betekenis van een medische indicatie? Wij helpen u!

Lees verder

Wat is eerstelijnszorg en tweedelijnszorg?

U hebt altijd toegang tot eerstelijnszorg. Als het nodig is, wordt u doorverwezen naar tweedelijnszorg. Wat is eerstelijnszorg en tweedelijnszorg? Dat leest u hier.

Lees verder

Meest gebruikte medicijnen

Veel Nederlanders gebruiken medicijnen. Maar, wat zijn de meest gebruikte medicijnen? En worden deze veel gebruikte medicijnen vergoed? Lees het hier!

Lees verder

Geneesmiddelenvergoedingssysteem: hoe zit dat eigenlijk?

Het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS): wat houdt dat precies in en hoe gaat het in zijn werk? Wij hebben het antwoord!

Lees verder

Verschil eigen bijdrage en eigen risico

Eigen risico en eigen bijdrage zijn niet hetzelfde. Wat is het verschil? Wij leggen het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage uit. Lees het hier!

Lees verder

Ik heb mijn zorgverzekering te laat betaald

Heeft u de zorgverzekering niet betaald? Dan is dit niet direct een ramp. Wat gebeurt er als u de zorgverzekering niet betaalt? Wij geven uitleg en tips.

Lees verder

Huisartsenpost of eerste hulp?

Wanneer gaat u naar de huisartsenpost en wanneer heeft u zorg nodig op de spoedeisende hulp? En hoe zit het met het eigen risico? Wij helpen u!

Lees verder

Wachtlijstbemiddeling: hoe werkt dat?

Moet u lang wachten op een behandeling bij een zorgverlener? Dan biedt de wachtlijstbemiddeling wellicht een uitkomst. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Lees verder

Terhandstellingskosten apotheek: wat zijn terhandstellingskosten?

Bent u benieuwd wat terhandstellingskosten zijn en waarom u deze betaalt? Op deze pagina leggen wij u alles uit over deze kosten

Lees verder