Contact
Mijn UnitedConsumers

Veelgestelde vragen over uw telefoonabonnement

Heeft u een vraag over uw mobiele abonnement, een toestel of  een andere vraag? Wij helpen u graag! Bekijk de meestgestelde vragen.


 

Providers

Het nummer wat u op de simkaart ziet staan betreft een tijdelijk nummer, doordat het nummerbehoud niet op een lege kaart kan plaatsvinden. U kunt dit zien als een soort barcode, wanneer het nummerbehoud wordt overgezet, vervalt dit tijdelijke nummer.

Wij hebben niet met alle providers een samenwerking en hebben hiervoor een bepaalde selectie gemaakt. Wanneer er door ons nieuwe providers worden aangeboden, kunt u deze ook altijd terugvinden vinden onze website.


 

Abonnementen

Ook als u prepaid belt kunt u gebruik maken van onze goedkope abonnementen. Profiteren van onze voordelen kan wanneer u een nieuw telefoonabonnement afsluit via UnitedConsumers. U stelt uw abonnement zelf samen, u kunt uw nummer gratis behouden, u betaalt een vast bedrag per maand en u zit nooit zonder beltegoed.

Bij ons kunt u abonnementen vergelijken, zodat u altijd het abonnement dat het beste bij u past vindt. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de juiste keuze te maken. In dat geval kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Uw huidige abonnement hoeft niet bij UnitedConsumers te zijn afgesloten als u deze via ons wilt verlengen. U kunt uw abonnement verlengen als dit binnen nu en vier maanden afloopt of al is verlopen. Twijfelt u over de einddatum van uw abonnement, neem dan contact op met onze klantenservice. Bij de meeste providers kunnen wij de einddatum voor u opvragen.

Uw bestaande abonnement verlengen is heel eenvoudig. U kiest een nieuw abonnement en selecteert de optie 'verlengen'. Zo meldt u zich aan voor een abonnement met de voordelen van UnitedConsumers.

Als u zich aanmeldt voor een gsm abonnement via UnitedConsumers, profiteert u van vele voordelen. U geniet niet alleen van korting op uw telefoonabonnement, maar u heeft ook de garantie van een goede kwaliteit en extra service.

U kunt gebruik maken van een aanbieding voor goedkope abonnementen van UnitedConsumers als uw huidige contract binnen nu en vier maanden afloopt of reeds is verlopen. U kunt ook profiteren van onze voordelen als u op zoek bent naar een nieuw abonnement met een nieuw nummer.

Providers geven vaak een welkomstkorting aan nieuwe klanten. Als het tijd is om uw contract te verlengen, krijgt u een verlengingsaanbod. Vaak is dit de scherpe prijs die u al heeft en krijgt u de mogelijkheid om deze te behouden. U krijgt dan dus niet opnieuw korting. Kiest u ervoor om over te stappen naar een andere provider, dan kunt u wellicht profiteren van een welkomstkorting. Let er dan wel op dat u waarschijnlijk aansluitkosten moet betalen.

Alle prijzen zijn inclusief btw. Voor de toestelbundels betaalt u geen btw.


 

Simkaart

Alle toestellen die vanuit UnitedConsumers geleverd worden zijn simlockvrij.

Bij de verlenging van uw telefoonabonnement ontvangt u geen nieuwe simkaart. U kunt indien gewenst wel een nieuwe simkaart ontvangen. Behoudt u uw nummer en stapt u over naar een andere provider, dan krijgt u altijd een nieuwe simkaart.

Wilt u bij dezelfde provider blijven? Vraag dan een abonnementsverlenging aan. Uw nummerbehoud wordt in dat geval automatisch voor u geregeld.

Als u uw telefoonnummer wilt meenemen naar een abonnement met een nieuwe mobiele provider, kunt u nummerbehoud aanvragen. Dit kunt u direct bij de aanmelding voor een abonnement aangeven.

Abonnement aanvragen

 

Toestel aanvragen en leveren

De levertijd is van enkele factoren afhankelijk. Ziet u bij het toestel 'Direct leverbaar!' vermeld staan? Dan sturen wij het toestel, na uw aanvraag en verwerking van uw gegevens, binnen twee werkdagen naar u op. U heeft dan het toestel binnen no-time in huis!

Ziet u 'In bestelling' bij het toestel staan, dan kan het helaas wat langer duren omdat het toestel niet voorradig is. Na uw aanvraag en verwerking van uw gegevens, bestellen wij direct het toestel voor u. Vervolgens houden wij u per e-mail regelmatig op de hoogte van de status van de verzending. En dat is wel zo fijn, want zo weet u waar u aan toe bent.

Wij adviseren u dan per e-mail of telefonisch contact op te nemen met onze adviseurs van de klantenservice. Zij kunnen u vervolgens informeren over de juiste vervolgstappen.


 

Toestelkrediet

Sluit u een nieuw abonnement af met toestel en betaalt u uw toestel niet direct, maar gedurende de looptijd van uw contract? Dan gaat u een toestelkrediet aan met uw telefoonprovider. Het toestelkrediet betaalt u in 12 of 24 maanden af. Zodra u de laatste termijn heeft betaald, vervallen de kosten voor uw toestel en betaalt u alleen nog uw mobiele telefonie abonnement (bellen/sms/internet).

Bij het afsluiten van een abonnement met toestel zult u voortaan de bekende waarschuwing “Let op: Geld lenen kost geld” zien. Telefoonproviders zijn wettelijk verplicht deze melding te tonen. U betaalt echter nooit rente over uw toestelkrediet. Een toestel heeft dezelfde prijs als u deze in één keer betaalt of gespreid in termijnen. Welk toestel u ook kiest, de rente is altijd 0%.

Vanaf januari 2017 zijn alle telefoonproviders verplicht om een krediettabel te tonen. Hierin worden de kosten die u betaalt voor het toestel gespecificeerd.

Totale toestelkosten Eenmalige betaling Totaal kredietbedrag Termijn-bedrag Duur overeenkomst Debetrentevoet
/JKP
€ 672,00 € 264,00 € 408,00 € 17,00 24 mnd 0%
 • Totale toestelkosten: het bedrag dat het gekozen toestel daadwerkelijk kost.
 • Eenmalige betaling: de eenmalige bijbetaalprijs van het toestel. Deze prijs is afhankelijk van het gekozen abonnement en de looptijd.
 • Totaal kredietbedrag: het maximale toestelkrediet dat de telefoonprovider aanbiedt voor het gekozen toestel. Termijnbedrag x de duur van de overeenkomst
 • Termijnbedrag: het maandelijkse bedrag dat u betaalt voor het toestel.
 • Duur overeenkomst: de looptijd waarin u het toestelkrediet afbetaalt. Dit kan 12 of 24 maanden zijn.
 • Debetrentevoer/JKP: het rente percentage die u over het toestelkrediet betaalt. Deze is altijd 0%. JKP: Jaarlijks Kosten Percentage.

Vraagt u een abonnement aan en kiest ervoor uw toestel in maandelijkse termijn te betalen? Dan wordt voortaan eerst gecheckt of u kredietwaardig bent. Bij een toestelkrediet van € 250,- of meer krijgt u een BKR-registratie. Deze regels gelden voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

Het is zeker mogelijk om meerdere toestellen in combinatie met een abonnement op krediet te kopen. Het krediet van de toestellen samen mag niet meer zijn dan € 1000,-. Elk toestel wordt bovendien behandeld als een apart krediet. De telefoonprovider zal bij elk krediet opnieuw uw gegevens controleren met een Inkomens- en Lastentoets en een BKR-check.


 

Betaling en contract

Bij het afsluiten van een mobiel abonnement, wordt er vaak voor langere tijd een contract aangegaan. Om er zeker van te zijn dat het abonnement op naam van de juiste persoon wordt afgesloten, is verificatie van belang. Uw naam en bankrekening moeten overeenkomen met de juiste gegevens.

Ter verificatie van uw naam en bankrekening vragen wij u daarom om 1 cent te betalen via iDeal. Dit is een vereiste voor de identificatie. Op deze manier kunnen wij zowel uw als onze veiligheid waarborgen.

U betaalt uw telefoonabonnement maandelijks zonder korting aan de provider. Heeft u een nieuwe telefoon besteld, dan betaalt u eenmalig de kosten voor het toestel en de verzending aan UnitedConsumers. De korting op uw abonnement krijgt u van ons en wordt maandelijks in uw bespaartegoed gestort.

Meer over de korting

De inkomens- en lastentoets is een door de overheid ingestelde controle op de financiële situatie van een consument. Als u een abonnement afsluit waarbij de telefoon meer dan € 250,- kost (dit heet toestelkrediet), wordt er een Inkomens- en Lasten Toets (ILT) uitgevoerd en checken we of u al BKR-registraties heeft staan. Zo kijken we of het voor u financieel haalbaar is om het abonnement af te sluiten. Bij het invullen van de gegevens is het altijd raadzaam om op het vraagtekentje te klikken achter de opgevraagde gegevens. Hier wordt aangegeven of u alleen uw inkomen dient op te geven of ook eventueel het inkomen van uw partner.

Wanneer u de inkomens- en lastentoets heeft ingevuld en u wordt afgewezen, is het helaas niet mogelijk om een toestel aanvraag met deze toestelbetaling aan te gaan.


 

Garantie, bedenktijd en retourneren

U heeft standaard op alle toestellen die vanuit UnitedConsumers geleverd worden, 24 maanden fabrieksgaantie. Val, druk- en waterschade vallen niet onder de fabrieksgarantie.

Fabrieksgarantie bij dagelijks gebruik van de mobiele telefoon

Uw mobiele telefoon werkt niet meer optimaal. De persoon aan de andere kant van de lijn hoort u maar gedeeltelijk. Of de aan- en uitknop werkt niet meer. Misschien vallen er ineens pixels in uw scherm weg. Als u deze beperkingen niet zelf heeft veroorzaakt, kunt u binnen twee jaar na aanschaf de bijbehorende fabrieksgarantie claimen.

Defect bij levering

Is uw mobiele telefoon defect bij levering? Meld dit zo spoedig mogelijk - en binnen vijf werkdagen na ontvangst van het toestel - aan ons.

Omschrijf duidelijk wat het defect inhoudt. Wat is het probleem, wanneer doet dit zich voor en welke meldingen verschijnen er eventueel in het display? Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn. We houden u per e-mail op de hoogte over het verdere verloop van de eventuele reparatie.

Tip: Bewaar altijd de originele verpakking van de telefoon voor het geval u deze aan UnitedConsumers moet terugsturen.

Bent u niet overtuigd van uw bestelling? Dan kunt u dit binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen kosteloos annuleren.

Bedenktijd toestel

Uw bedenktijd begint één dag na de datum van aflevering. De pakketvervoerder koppelt de afleveringsdatum van uw toestel terug aan UnitedConsumers.

Bedenktijd sim only

Als u alleen een telefoon abonnement aanvraagt (dus zonder toestel), dan gaat de bedenktijd in vanaf ondertekening van het contract.

Bedenktijd abonnement met toestel

Voor een abonnement met mobiele telefoon gelden andere regels. Uw bedenktijd begint niet vanaf de tekening van het contract, maar vanaf de dag na levering van het toestel.

Voor het terugsturen van producten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • U heeft het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • U retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • U verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • U verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van uw herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoet u niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt uw pakket niet geaccepteerd. U ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.

Bewaar het verzendbewijs van het postkantoor tot u van UnitedConsumers bericht heeft gehad dat het toestel in goede staat is ontvangen. Retourzending is op eigen risico en de kosten zijn voor uw rekening.

UnitedConsumers is pas verantwoordelijk voor uw pakket, zodra we hebben getekend voor ontvangst. We raden u daarom aan het pakket verzekerd en aangetekend te versturen. Zodra het pakket bij ons binnen is, ontvangt u een e-mail ter bevestiging.

Heeft u een sim only abonnement waar u binnen de bedenktijd van 14 dagen toch vanaf wilt? Dit is mogelijk. De provider kan er dan wel voor kiezen om de eventuele kosten voor het gebruik van het abonnement bij u in rekening te brengen. De tarieven vindt u in de offerte op pagina 3.

Voor het terugsturen van producten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • U heeft het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • U retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • U verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • U verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van uw herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoet u niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt uw pakket niet geaccepteerd. U ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.

Wilt u uw aangevraagde abonnement en/of toestel annuleren? Laat dit dan binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen per e-mail of telefoon aan ons weten. U krijgt dan het herroepingsformulier opgestuurd. Middels dit formulier maakt u kenbaar dat u de overeenkomst wilt annuleren.

Voor het terugsturen van producten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • U heeft het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • U retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • U verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • U verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van uw herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoet u niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt uw pakket niet geaccepteerd. U ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.

Volgens de wet Koop op Afstand heeft u recht op een bedenktijd van 14 kalenderdagen. Bij een sim only abonnement gaat de bedenktijd in vanaf ondertekening van het contract.

Heeft u een abonnement met toestel besteld? Dan begint de bedenktijd op de dag na ontvangst van het toestel. Uw annulering geeft u telefonisch of per e-mail door aan onze klantenservice.

U krijgt vervolgens het herroepingsformulier opgestuurd en stuurt de producten binnen 14 dagen na uw annulering terug naar UnitedConsumers.

Voor het terugsturen van producten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • U heeft het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • U retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • U verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • U verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van uw herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoet u niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt uw pakket niet geaccepteerd. U ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.

Het komt voor dat u een bedrag vooruit heeft betaald voor uw abonnement en/of het toestel. In het geval van annulering krijgt u dit bedrag teruggestort.

Binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de door u geretourneerde producten, maken we het geld aan u over. U krijgt uw geld terug wanneer de producten op tijd (dus binnen 14 dagen na uw annulering) bij ons binnen zijn en wanneer u aan de volgende voorwaarden heeft voldaan:

 • U heeft het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • U retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • U verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • U verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van uw herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoet u niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt uw pakket niet geaccepteerd. U ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.


 

Korting en bespaartegoed

Wij schrijven uw korting maandelijks bij in uw bespaartegoed. U kunt het bedrag vervolgens laten uitkeren op uw bankrekening of besteden in onze Kadoshop.

 

De korting ontvangt u in een bespaartegoed. U kunt uw bespaartegoed eenvoudig bekijken door in te loggen op Mijn UnitedConsumers. Hier kunt het bedrag uit laten keren of besteden in onze Kadoshop.

Via Mijn UnitedConsumers kunt u op elk moment uw bespaartegoed inzien en beheren. Met één druk op de knop kunt u het gespaarde bedrag, of een deel ervan, uit laten keren op uw bankrekening. Wanneer u de uitbetaling vóór de 10e van de maand aanvraagt, ontvangt u het bedrag tussen de 15e en de 20e van diezelfde maand op uw bankrekening.

U kunt het bedrag ook besteden in onze Kadoshop.

U betaalt maandelijks uw abonnementskosten zonder korting aan de provider. De korting krijgt u van UnitedConsumers en kunnen we daarom niet verrekenen met de uw abonnementskosten. Wij storten uw korting in uw bespaartegoed. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

UnitedConsumers is een consumentencollectief. Omdat we samen veel abonnementen afsluiten, krijgen we korting van de providers. Zo profiteert u van korting op uw telefoonabonnement.

Wij bieden abonnementen aan van meerdere providers. Sommige van deze abonnementen zijn altijd scherp geprijsd. Op deze abonnementen kunnen wij helaas geen extra korting geven.


 

Algemene en bijzondere voorwaarden

Naast de algemene voorwaarden, hebben we ook een aantal Bijzondere voorwaarden GSM opgesteld. Bij uw bestelling van een sim only abonnement of een telefoon met abonnement, gaat u met de volgende voorwaarden akkoord:

Algemene voorwaarden

Bijzondere voorwaarden


Staat uw vraag er niet tussen?

Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de adviseurs van onze klantenservice. Zij helpen u graag!

service

Neem contact met ons op