Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

UnitedConsumers Zorgzoeker: een zorgverlener vinden

Met de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u eenvoudig alle zorgverleners waar wij een contract mee hebben. Er is altijd een zorgverlener met contract bij u in de buurt. Wel zo fijn!

UnitedConsumers Zorgzoeker

In de Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waar wij een contract mee hebben. Een zorgverlener met contract heeft u al vier stappen gevonden:

  1. Ga naar de Zorgzoeker.
  2. Vul uw postcode in.
  3. Kies de gewenste zorgsoort.
  4. Uw zorgverlener is gevonden.

Zorgverlener vinden

afbeelding

Zorgverleners met contract of zonder contract

In de Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waarmee wij een contract hebben. Een zorgverlener met contract houdt in dat er afspraken zijn gemaakt tussen de verzekeraar en de zorgverlener. Door te kiezen voor een zorgverlener met contract weet u zeker dat u uitstekende zorg krijgt en uw zorgkosten 100% vergoed worden.

Zorgverlener zonder contract

Wilt u naar een andere zorgverlener en heeft deze geen contract met ons? Dat kan gewoon. U bent altijd vrij om te kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Houd er wel rekening mee dat u bij de keuze voor een zorgverlener zonder contract in de meeste gevallen een lagere vergoeding krijgt.


Vergoeding Bewuste Keuze

Met deze basisverzekering krijgt u zorg bij zorgverleners met contract volledig vergoed. Daarnaast hoeft u geen zorgkosten voor te schieten. Wel zo fijn.

Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 60% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Houd wel rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.

> Meer over het gemiddeld gecontracteerd tarief

Bewuste Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief vraagteken


Vergoeding Basis Keuze

Bij de Basis Keuze worden uw zorgkosten bij zorgverleners met contract volledig vergoed. Daarnaast hoeft u geen kosten voor te schieten.

Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 70% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Houd wel rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.

> Meer over het gemiddeld gecontracteerd tarief

Basis Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief


Vergoeding Ruime Keuze

Deze basisverzekering vergoedt uw zorgkosten bij zorgverleners met contract volledig. Bovendien hoeft u geen kosten voor te schieten.

Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Houd wel rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Goed om te weten: acute zorg wordt altijd volledig vergoed. Moet u bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding.

> Meer over het gemiddeld gecontracteerd tarief

Ruime Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief


Vergoeding Eigen Keuze

Met de basisverzekering Eigen keuze krijgt u zorg bij zorgverleners met contract volledig vergoed. 

Bij zorgverleners zonder contract krijgt u 100% vergoed van het marktconform tarief. Tenzij het geestelijke gezondheidszorg en verpleging en verzorging betreft. In dat geval krijgt u bij zorgverleners zonder contract 90% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Dit is het tarief dat redelijk is voor bepaalde zorg in Nederland. Wilt u weten wat het marktconform tarief is voor een bepaalde behandeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Zijn uw zorgkosten hoger dan het marktconform tarief? Dan dient u het verschil zelf te betalen. Houd daarnaast rekening met het eigen risico of een eventuele eigen bijdrage.

> Meer over het marktconform tarief

Eigen Keuze

Combinatiepolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding tot vergoeding 

vergoeding afhankelijk van zorgsoort vraagteken


Veelgestelde vragen

Ook voor aanvullende verzekeringen worden afspraken gemaakt over zorg. Welke afspraken dat zijn en met welke zorgverleners dat is, vindt u bij de vergoedingen.

Naar de vergoedingen

Marktconform tarief

Het marktconform tarief is een bedrag dat in Nederland redelijk is voor een bepaalde behandeling. We kijken daarvoor naar wat zorgverleners in Nederland rekenen voor een bepaalde behandeling. Met die informatie berekenen wij het marktconform tarief. Wilt u weten wat het marktconform tarief is voor een bepaalde behandeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Gemiddeld gecontracteerd tarief

Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. Voor elke behandeling is een tarief afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. Heeft u een bepaalde behandeling nodig? Dan mag uw zorgverlener het afgesproken gecontracteerde tarief rekenen. Dit tarief kan per zorgverlener verschillen. Het kan dus zo zijn dat een behandeling bij de ene zorgverlener duurder is dan bij een andere zorgverlener. Bekijk hier de lijst met maximale vergoedingen voor zorgverleners zonder contract.

Wettelijk of Wmg-tarief

Soms bepaalt de overheid het tarief voor een soort zorg. Dit is het wettelijk of Wmg-tarief. Is er zo'n tarief, dan wordt hier een percentage van vergoed. Bij Bewuste Keuze krijgt u in dit geval 60% vergoed, bij de Basis Keuze is dit 70% en bij de Ruime Keuze is dit 80%. Bij de Eigen keuze krijgt u 100% van het marktconform tarief vergoed. Tenzij het geestelijke gezondheidszorg en/of verpleging en verzorging betreft, dan krijgt u 90% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.

Meer over tarieven

U kunt nog steeds naar deze zorgverlener gaan. Voor lopende behandelingen geldt namelijk dat u deze gewoon af kan maken bij uw huidige zorgverlener.

Ook daarna heeft u natuurlijk de vrijheid om bij uw zorgverlener te blijven. Heeft u de basisverzekering Bewuste Keuze, Basis Keuze of Ruime Keuze? Dan zult u een deel van de kosten zelf moeten betalen. Bovendien moet u in dit geval de nota eerst voorschieten. Uw zorgkosten worden dan achteraf vergoed. Bij de basisverzekering Eigen Keuze maakt het voor de vergoeding niet uit of u naar een zorgverlener met contract of zonder contract gaat. In de meeste gevallen worden uw zorgkosten nog steeds vergoed (behalve bij geestelijke gezondheidszorg en/of verpleging en verzorging).

Wilt u geen extra kosten hebben? Bekijk dan in de Zorgzoeker alle zorgverleners met contract bij u in de buurt. Zo weet u zeker dat u 100% van de zorgkosten vergoed krijgt.

Naar de Zorgzoeker

Heeft u basisverzekering Bewuste Keuze, Basis Keuze of Ruime Keuze? Dan kunt u uw lopende behandeling gewoon afmaken. U krijgt uw zorgkosten in dit geval nogh maximaal één kalenderjaar vergoed. Dit geldt bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en paramedische zorg. Let wel op de lijst met maximale vergoedingen.

Heeft u de basisverzekering Eigen Keuze? Voor de meeste zorg maakt het voor uw vergoeding niet uit of u naar een zorgverlener met of zonder contract gaat. Indien u gebruikmaakt van geestelijke gezondheidszorg en/of verpleging en verzorging heeft u maximaal 90% vergoeding van het gemiddeld gecontracteerd tarief.


Zorgadvies op maat

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

Doe de check

zorgadvies


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!