Contact
Mijn UnitedConsumers

Sollicitatieprocedure

Als organisatie streven wij naar een ideale match tussen de kandidaten in onze sollicitatieprocedure en de (ontstane) vacature. Daarbij nemen wij ten allen tijde de privacy van de kandidaten in acht.

Wij conformeren ons hierin dan ook aan de richtlijnen in de sollicitatiecode NVP (Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling).

sollicitatieprocedure


Sollicitatieprocedure

van UnitedConsumers

 

telefoon

Oriënterend gesprek

assessment

Tweede gesprek en assessment

vergrootglas

Referentie / screening

welkom

Voorwaarden bespreken

welkom

Welkom! Je start bij UC!

 

1. Telefonisch interview en oriënterend gesprek

Als we jouw CV geschikt vinden, zullen wij je benaderen voor een kort telefonisch interview. We willen graag wat dingen van je weten die niet in je CV of motivatiebrief staan.


2. Tweede gesprek en assessment

Na het oriënterend gesprek volgt het tweede gesprek. Onderdeel van het tweede gesprek is een assessment . Afhankelijk van de functie krijg je een aangepast online assessment aangeboden.

Na het tweede gesprek zal snel duidelijk worden of je geknipt bent voor de functie en UnitedConsumers. Je ontvangt dan ook kort na dit gesprek telefonisch een reactie van ons, waarin je terugkoppeling op het gesprek krijgt. Wie weet verwelkomen we jou binnenkort als onze nieuwe collega!


3. Referentieonderzoek / screening

Als financieel dienstverlener hecht UnitedConsumers veel waarde aan betrouwbare medewerkers. Vanuit de Wet op het financieel toezicht is verplicht gesteld om (toekomstige) medewerkers te screenen op betrouwbaarheid en daardoor een integere bedrijfsvoering te waarborgen. Screening vindt plaats door middel van een uitgebreide pre-employment screening (PES) en wordt uitgevoerd voordat je bij ons begint. Uiteraard nemen wij bij de screening de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in acht. De PES bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

 • Controleren identiteit.
 • Inwinnen van referenties.
 • Opvragen verklaring omtrent gedrag (VOG).
 • Opvragen van diploma’s en/of certificaten.
 • Opvragen integriteitsverklaring vorige werkgever(s).

Het kan zijn dat we wat vragen over jou willen stellen aan derden. We vragen natuurlijk eerst om je toestemming.


4. Arbeidsvoorwaardengesprek

Je voert het arbeidsvoorwaardengesprek met een van onze HR- collega’s. Ons aanbod wordt dan uitgebreid toegelicht. Een selectie uit onze arbeidsvoorwaarden:

 • Jaarlijks 8% vakantiegeld; hoe en wanneer je dit krijgt, bepaal je zelf.
 • Uitgebreide pensioenregeling; plus aanvullende werknemersverzekeringen.
 • Variabele prestatiebonus én een vaste eindejaarsbonus.
 • Jaarlijkse personeelskorting op onze eigen producten.
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan ons fietsplan!
 • De keuze voor een extra vakantiedagenregeling.

5. Je start bij UC!

Na het afronden van een succesvolle sollicitatieprocedure, verwelkomen wij jou graag bij UnitedConsumers. We hebben een leuk introductieprogramma, zodat jij je snel thuis zult voelen binnen ons betrokken en gedreven team. 

Goed om te weten: ben je als kandidaat meegenomen in onze sollicitatieprocedure maar kunnen we je op dit moment geen passende functie bieden, dan vragen we je toestemming om je CV te mogen bewaren. We bewaren deze dan nog (maximaal) 1 jaar in onze portefeuille. Mochten er in de toekomst nog ontwikkelingen zijn en zich alsnog een kans voordoen, dan nemen we namelijk graag nogmaals contact met je op.


Solliciteren

Zie jij een vacature die jou op het lijf geschreven is? Of stuur je liever een open sollicitatie? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar solliciteren@unitedconsumers.com. Onze HR afdeling neemt jouw sollicitatie in behandeling en zal hier zo snel mogelijk op reageren. Als jij alles in huis hebt wat wij nodig hebben, beginnen we met de sollicitatieprocedure.


Werken bij UnitedConsumers