Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope autoverzekering

Tot € 175,00 besparen op uw autoverzekering
Wat is uw kenteken?
NL

Goedkope autoverzekering via UnitedConsumers

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijk de goedkoopste autoverzekeringen

Korting

20% korting op uw premie

Besparen

Tot € 175,00 besparen per jaar

UnitedConsumers Pluspakket

Uw cadeau gratis Pluspakket

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering vergelijken

Wij vergelijken autoverzekeringen van de beste verzekeraars en helpen u zo bij het vinden van een uitstekende en voordelige autoverzekering. De juiste keuze voor u staat hierbij uiteraard voorop. Uw auto verdient de beste dekking en u de laagste premie. Daarom krijgt u altijd minimaal 5% korting op een autoverzekering via UnitedConsumers. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Vergelijk mijn autoverzekering

Wij vergelijken autoverzekeringen van de beste verzekeraars:

Autoverzekering vergelijken
Vind de beste deal

Vergelijk UnitedConsumers boog
Beste autoverzekeringen vergelijken

Maandelijks vergelijken wij de beste autoverzekeringen van verschillende autoverzekeraars voor u op basis van prijs en inhoud.

Kies UnitedConsumers boog
Kies autoverzekering

Kies de dekking die aansluit bij uw auto en uw wensen. U ontvangt direct de beste en goedkoopste autoverzekeringen in één overzicht.

Bespaar UnitedConsumers boog
Besparen op autoverzekering

Bij ons krijgt u maandelijks minimaal 5% korting op uw autoverzekering en bent u nog beter verzekerd met het gratis Pluspakket. U verdient het!

Onze klanten beoordelen ons met een

9,2
10

tevreden

goed advies bij afhandeling schade.

PIETER.L. De Groot, Groningen

Autoverzekering vergelijken
en direct besparen

Bij ons vindt u altijd een uitstekende én goedkope autoverzekering. Vergelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar, kies het beste aanbod en bespaar direct op uw autoverzekering!

Autoverzekering vergelijken

Kenteken:
NL

Goedkope autoverzekering afsluiten

Uw autoverzekering vergelijken op inhoud en prijs

Goedkoopste autoverzekering Uitgebreide autoverzekering Complete autoverzekering
WA
verzekering
WA beperkt casco WA casco
(all risk)
Schade aan anderen
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
Diefstal, joyriding
Ruitschade
Botsing met loslopende dieren of vogels
Natuurrampen (storm e.d.)
Aanrijding, slippen en te water raken
Overige van buiten komende onheilen
Een goede én goedkope autoverzekering
vanaf € 12,-
per maand
vanaf € 14,-
per maand
vanaf € 16,-
per maand

Aanvullende autoverzekering
Voor extra zekerheid

Schadeverzekering inzittenden

Schadeverzekering inzittenden Met een aanvullende verzekering kunt u de dekking van uw autoverzekering uitbreiden. Een inzittendenverzekering vergoedt schade van de bestuurder en inzittenden, zoals letsel- en zaakschade. Het uitgekeerde bedrag staat gelijk aan de geleden schade tot max. € 1.000.000,-.

Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering U kunt uw autoverzekering uitbreiden met een rechtsbijstandsverzekering. Deze autoverzekering komt van pas wanneer u buiten uw schuld betrokken raakt bij een ongeval. U krijgt juridische hulp bij materiële schade of letselschade door een verkeersfout van de andere partij.

Cadeau bij autoverzekering

Cadeau bij uw autoverzekering U krijgt een gratis Pluspakket bij uw goedkope autoverzekering, zodat u zorgeloos de weg op gaat. Met de gratis verhaalservice helpen wij u bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Bovendien ontvangt u jaarlijks een gratis premie-check + een gratis tankkaart, zodat u kunt tanken met korting. Dat is nog eens een voordelige autoverzekering!

Autoverzekering vergelijken

Gratis verhaalservice Gratis verhaalservice
Jaarlijkse premie-check Jaarlijks gratis premie-check
Gratis tankkaart Gratis tankkaart

Mijn UnitedConsumers
uw persoonlijke omgeving

Een goedkope autoverzekering afsluiten via UnitedConsumers betekent meer overhouden voor een leuker leven. U bespaart op de premie van uw autoverzekering en regelt alles omtrent uw autoverzekering eenvoudig online. Dat is het voordeel van een autoverzekering via UnitedConsumers!

Bespaartegoed

Bespaartegoed De korting op uw autoverzekering storten wij maandelijks in uw bespaartegoed. U kunt uw bespaartegoed laten uitbetalen of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

Jaarlijkse premie-check

Jaarlijkse premie-check Wij vergelijken jaarlijks uw autoverzekering en stellen u op de hoogte als uw autoverzekering goedkoper kan. Zo weet u zeker dat u altijd de beste en goedkoopste autoverzekering heeft!

Goedkope autoverzekering mét extra voordeel

Een goedkope autoverzekering afsluiten is binnen een paar minuten geregeld. Wilt u ook meer overhouden voor een leuker leven? Vul uw kenteken in, vergelijk uw autoverzekering en bespaar direct!

Goedkope autoverzekering afsluiten

Kenteken:
NL

Top 6 goedkoopste autoverzekeringen
van december 2023

Elke maand vergelijken wij de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u. Bekijk in de tabel hieronder de 6 meest voordelige autoverzekeringen van december 2023.

Autoverzekering vergelijken Dekking Premie
1 ASR Voordeelpakket WA autoverzekering € 13,64/mnd
2 ZERO WA autoverzekering € 14,14/mnd
3 Avero Achmea WA autoverzekering € 17,19/mnd
4 Nationale Nederlanden WA autoverzekering € 18,86/mnd
5 Avero Achmea WA autoverzekering € 20,38/mnd
6 Rhion WA autoverzekering € 21,44/mnd
Deze prijzen zijn gebaseerd op een autoverzekering voor een Toyota Aygo uit 2017 voor een bestuurder van 43 jaar en woonachtig in Groningen. Deze bestuurder rijdt 5.000 km per jaar en heeft 20 opgebouwde schadevrije jaren.

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Uw schadevrije jaren vindt u terug op de polis van uw huidige autoverzekering. U kunt ook altijd contact opnemen met uw huidige autoverzekeraar om uw schadevrije jaren op te vragen.

Heeft u nog nooit een autoverzekering verzekerd op uw eigen naam? Dan heeft u nog geen schadevrije jaren opgebouwd. U begint met het opbouwen van schadevrije jaren op het moment dat u een autoverzekering op uw naam heeft staan en geen schade heeft geclaimd.

U dient zelf uw huidige autoverzekering op te zeggen bij uw huidige autoverzekeraar. Wij kunnen dit niet voor u doen.

Maak gebruik van de opzeghulp Met onze opzeghulp kunt u snel en gemakkelijk uw huidige autoverzekering opzeggen. Mogelijk hanteert uw huidige verzekeraar hiervoor een opzegtermijn. In dat geval vindt u dit terug in de polisvoorwaarden van uw autoverzekering. In de meeste gevallen heeft u een opzegtermijn van een maand. Het opzeggen van uw autoverzekering doet u eenvoudig en gratis met behulp van de opzeghulp. UnitedConsumers maakt gebruik van de service van Opzeggen.nl.

Mijn autoverzekering opzeggen

De meldcode vindt u in het kentekenbewijs van uw auto. Deze meldcode bestaat uit vier unieke cijfers die overeenkomen met de laatste vier cijfers van het chassisnummer in het frame van uw auto. U kunt de meldcode eventueel ook opvragen bij de RDW. Dit doet u online via de website van de RDW.

De meldcode is belangrijk en heeft u nodig bij het afsluiten van uw nieuwe autoverzekering.

Het eigen risico van uw autoverzekering geldt alleen bij schade die u niet op een ander kunt verhalen. Heeft u een WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering? Dan is het eigen risico van toepassing op schade aan uw eigen auto die vergoed wordt. U vindt de hoogte van het eigen risico in de polisvoorwaarden van uw autoverzekering. Bij de standaard WA autoverzekering is door uzelf veroorzaakte schade aan de eigen auto niet verzekerd en is het eigen risico dus niet van toepassing.

Wanneer uw auto door de schuld van een andere weggebruiker schade oploopt, kan het voorkomen dat u bij een reparatie het eigen risico zelf moet voorschieten. U kunt dit bedrag dan later verhalen op de tegenpartij.

Eigen risico geldt voor iedere nieuwe schade Als u in één jaar drie keer schade rijdt, kan het dus zo zijn dat u drie keer het maximale eigen risico (volgens uw polis) moet betalen.

Nieuwe autoverzekering afsluiten De ingangsdatum van uw autoverzekering is de dag dat het kenteken op uw naam komt te staan. Vanaf dat moment bent u verplicht om de auto te verzekeren.

Overstappen van autoverzekering Loopt uw huidige autoverzekering langer dan 1 jaar bij dezelfde verzekeraar? In dat geval kunt u de autoverzekering op ieder gewenst moment opzeggen. Houd hierbij wel rekening met een eventuele opzegtermijn van 30 dagen. Zorg ervoor dat de ingangsdatum aansluit op de einddatum van uw huidige autoverzekering.

Als uw huidige autoverzekering korter dan 1 jaar bij dezelfde verzekeraar loopt, kunt u deze beëindigen per einddatum die op uw polis staat genoemd. Deze datum dient dan ook de ingangsdatum van de nieuwe autoverzekering te zijn. In beide gevallen kunt u uw huidige autoverzekering zelf opzeggen of gebruikmaken van onze opzeghulp.

Wij storten de korting op uw goedkope autoverzekering maandelijks in uw bespaartegoed in Mijn UnitedConsumers. U kunt uw bespaartegoed vervolgens uit laten betalen op uw bankrekening of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

A car insurance is required for every resident in the Netherlands who owns a car with a Dutch license plate. We compare different car insurances from different insurers and give you a minimum discount of 5%.

Car insurance Netherlands

Liever persoonlijk contact?

Onze WFT-gecertificeerde medewerkers staan voor u klaar!

Contact
Chat met Puck
Start chat
Antwoord binnen 1 min
WhatsApp
App ons
Start gesprek
Telefoon
Bel ons
040 235 05 60 (lokaal tarief)
Direct een medewerker aan de lijn
Goedkope autoverzekering berekenen

Autoverzekering

Goedkope autoverzekering

 • Vergelijk uw autoverzekering
 • Kies de beste en goedkoopste autoverzekering
 • Bespaar tot € 175,00 per jaar!

Zo'n voordelige autoverzekering wilt u toch ook?

Autoverzekering afsluiten

Meer over autoverzekeringen

Besparen op mijn goedkope autoverzekering

Met een goede autoverzekering komt u niet voor verrassingen te staan bij schade of een ongeval. U wilt uiteraard een uitstekende én goedkope autoverzekering. Hoeveel u voor uw autoverzekering betaalt, hangt van meerdere factoren af. Wat kunt u doen om te besparen op uw autoverzekering? Wij geven u handige tips, zodat uw autoverzekering goedkoop blijft!


Tip 1: Betaal uw premie jaarlijks Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt vaak gekozen voor een maandelijkse betaling. Hoewel u op deze manier niet in één keer veel geld kwijt bent aan uw autoverzekering, is het vaak voordeliger om voor een jaarbetaling te kiezen. Veel verzekeraars geven namelijk korting op de premie wanneer u kiest voor een jaarbetaling.


Tip 2: Betaal kleine schades zelf Wanneer u een schadeclaim indient bij uw autoverzekeraar, heeft dit een effect op uw schadevrije jaren. Dit betekent dat de premie van uw autoverzekering kan stijgen.  Bij grote schades is het verstandig om een schadeclaim in te dienen, maar voor kleine schades ligt dit anders. Heeft u een kleine schade aan uw auto en kunt u deze zelf betalen? Dan is dit in de meeste gevallen voordeliger. Als u verzekerd bent voor schade aan uw eigen auto, dan bepaalt u uiteraard zelf of u de schade wel of niet claimt bij uw autoverzekeraar.

Meer over schade

Tip 3: Kies een passende dekking voor uw autoverzekering De juiste dekking voor uw auto is belangrijk. Zo weet u namelijk zeker dat u voor de juiste schades verzekerd bent én niet teveel betaalt voor uw autoverzekering. Als vuistregel kunt u het volgende aanhouden:

 • Auto's tot 5 jaar: WA casco (all risk)
 • Auto's tussen de 5 en 10 jaar: WA beperkt casco
 • Auto's van 10 jaar en ouder: WA autoverzekering

Meer over dekkingen


Tip 4: Verhoog uw eigen risico Het eigen risico is een deel van het schadebedrag dat u zelf betaalt. Het eigen risico is geldig bij schades aan uw eigen auto, zoals schades die onder de WA beperkt casco en WA casco (all risk) autoverzekeringen vallen. Tijdens het autoverzekering vergelijken raden wij u aan om goed op het eigen risico te letten. U kunt de polisvoorwaarden naast elkaar leggen en in één oogopslag zien wat uw eigen risico is bij verschillende autoverzekeraars.

Meer over eigen risico


Tip 5: Voorkom een dubbele verzekering Controleer altijd of u niet dubbel verzekerd bent. Een dubbele dekking betekent namelijk dubbele kosten. Bij uw autoverzekering kunt u bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering afsluiten, maar heeft u al een losse rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking? Dan hoeft u niet voor een aanvullende rechtsbijstandverzekering te kiezen.


Tip 6: Tweede auto verzekeren Heeft u een tweede auto gekocht of al een tweede auto in uw bezit?  Dan kan het slim zijn om uw tweede auto bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Door beide auto's bij dezelfde autoverzekeraar te verzekeren, geniet u van een nog scherpere premie en bespaart u op uw autoverzekering.


Tip 7: Besparen op brandstof Naast de kosten voor uw autoverzekering, zult u ook regelmatig moeten tanken. Het is dus wel zo fijn als u hier op kunt besparen. Bij ons ontvangt u altijd een gratis tankkaart bij uw goedkope autoverzekering. Met deze tankkaart kunt u tanken met korting bij ruim 600 aangesloten tankstations in Nederland. Wel zo fijn!

Goedkope autoverzekering + tankkaart


Tip 8: Autoverzekering vergelijken Of u nu al jaren dezelfde autoverzekering heeft of voor het eerst een autoverzekering afsluit: uw autoverzekering vergelijken is altijd verstandig. Uw premie is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, denk aan: uw woonplaats, het automerk, uw leeftijd, de dagwaarde van de auto en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Uw situatie kan door de jaren heen wijzigen, dus is het slim om jaarlijks uw autoverzekering te vergelijken om te kijken of deze nog passend is.

Autoverzekering vergelijken


Vergelijk, kies en bespaar Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u en zetten het aanbod voor u in één overzicht. Een autoverzekering vergelijken en afsluiten is dus zo geregeld. Bovendien krijgt u via ons altijd een extraatje. Wij geven u namelijk een mooie korting op uw autoverzekering en u ontvangt gratis het Pluspakket cadeau. Met een goedkope autoverzekering via UnitedConsumers houdt u meer over voor een leuker leven!

Vergelijk mijn autoverzekering

Autoverzekering vergelijken

U kunt altijd gratis uw autoverzekering vergelijken. Het is bovendien verstandig om te doen. Door uw autoverzekering jaarlijks te vergelijken komt u er namelijk direct achter of uw huidige premie goedkoper kan en de dekking nog bij uw auto past. Of u nu voor het eerst een autoverzekering afsluit of over wilt stappen van autoverzekering: een vergelijking geeft u een goed beeld van de beste en goedkoopste autoverzekering voor u.


Waar op letten tijdens autoverzekeringen vergelijken? Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden tijdens het vergelijken van uw autoverzekering, zoals:

 • Welke dekking past het beste bij uw auto?
 • Hoeveel eigen risico vindt u acceptabel in het geval van schade?
 • Passen de polisvoorwaarden van de autoverzekeraar bij uw wensen?
 • Wilt u uw autoverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering?

Jaarlijks een gratis premie-check Als u een autoverzekering afsluit via UnitedConsumers, controleren wij jaarlijks of uw autoverzekering goedkoper kan. Deze service noemen we een premie-check. Doordat wij jaarlijks uw premie checken, heeft u meer tijd over voor andere leuke dingen in uw leven én blijft uw autoverzekering goedkoop.

 • Welke dekking past het beste bij uw auto?
 • Hoeveel eigen risico vindt u acceptabel in het geval van schade?
 • Passen de polisvoorwaarden van de autoverzekeraar bij uw wensen?
 • Wilt u uw autoverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering?

Autoverzekering afsluiten


Goedkope autoverzekering vergelijken Of u nu op zoek bent naar de goedkoopste WA verzekering of de goedkoopste all risk verzekering: wij vinden het voor u. Vul uw persoonlijke gegevens in, vergelijk het aanbod en kies de beste deal!

Goedkope autoverzekering vergelijken


Beste autoverzekering vergelijken De duurste autoverzekering is niet altijd de beste autoverzekering. Andersom geldt ook dat de goedkoopste autoverzekering niet de beste autoverzekering hoeft te zijn. Wat voor u de beste autoverzekering is, hangt af van diverse factoren. Denk aan: uw leeftijd, schadevrije jaren, de dagwaarde en de leeftijd van de auto en uw financiële situatie.

Beste autoverzekering vergelijken

Dekkingen en aanvullende autoverzekeringen

Bij het afsluiten van uw nieuwe autoverzekering komt u voor bepaalde keuzes te staan. We kennen drie soorten dekkingen voor uw autoverzekering: WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk). Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om uw dekking uit te breiden met een aanvullende autoverzekering voor extra zekerheid. Wij lichten de mogelijkheden hieronder aan u toe.


Dekking kiezen Het kiezen van de dekking van uw autoverzekering is een persoonlijke keuze. Het is echter wel verstandig om te kijken naar de leeftijd en de dagwaarde van de auto. Hoe ouder de auto en hoe lager de dagwaarde, hoe minder het loont om een uitgebreide (en vaak dure) autoverzekering af te sluiten.

Daarnaast is het verstandig om bij de keuze van uw dekking te kijken naar uw financiële situatie. Kunt u eventuele schades bijvoorbeeld zelf opvangen met uw spaargeld of heeft u hier geen ruimte voor? Indien u onvoldoende financiële middelen heeft om eventuele schades zelf te betalen, kan een minder uitgebreide autoverzekering een oplossing zijn.

Bij het kiezen van een autoverzekering geldt: hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Het is daarom altijd verstandig om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo ziet u in één oogopslag de verschillen in premie.

Vergelijk mijn autoverzekering


WA autoverzekering  De WA autoverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) is de goedkoopste autoverzekering. Bovendien is het verplicht dat uw auto minimaal WA verzekerd is. De WA autoverzekering vergoedt alleen schade die u bij anderen veroorzaakt. Het is de goedkoopste autoverzekering die er is en wordt in de meeste gevallen afgesloten voor auto's die ouder zijn dan 10 jaar.

WA autoverzekering kiezen


WA beperkt casco autoverzekering De WA beperkt casco autoverzekering heeft een ruimere dekking dan de WA autoverzekering. Deze autoverzekering biedt niet alleen dekking voor de schade aan anderen. Ook schade aan uw eigen auto door bijvoorbeeld diefstal, ruitschade of door een aanrijding met loslopende dieren wordt vergoed. Schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw auto wordt niet vergoed met deze autoverzekering. Een WA beperkt casco autoverzekering is een interessante keuze voor auto's tussen de 5 en 10 jaar oud.

WA beperkt casco kiezen


WA casco (all risk) autoverzekering  Met een WA casco (all risk) autoverzekering bent u zeer uitgebreid verzekerd. Deze autoverzekering heeft de meest ruime dekking en is ook de duurste autoverzekering die u kunt kiezen. Binnen de all risk autoverzekering wordt niet alleen schade aan anderen vergoed, maar ook vrijwel alle schades aan uw eigen auto. Een WA casco (all risk) verzekering is vaak een interessante optie voor auto's tot 5 jaar.

WA casco (all risk) kiezen


Dekking autoverzekering vergelijken U kunt het beste uitgaan van de leeftijd van uw auto bij de keuze voor een autoverzekering. De leeftijd van de auto geeft een goede indicatie van de dekking die het beste past bij uw auto. Over het algemeen geldt: hoe ouder de auto, hoe lager de dekking van de autoverzekering. Bij ons kunt u de beste en meest voordelige autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kiest u altijd een goedkope autoverzekering die bij u past!

Autoverzekering vergelijken


Aanvullende autoverzekeringen U kunt uw autoverzekering uitbreiden met een aanvullende autoverzekering. Hoe meer aanvullende verzekeringen u kiest, hoe hoger de premie van uw autoverzekering. In ruil daarvoor bent u wel completer verzekerd. U kunt uw autoverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering of een schadeverzekering inzittenden.

Schadeverzekering inzittenden Een inzittendenverzekering vergoedt schade van de bestuurder en inzittenden, zoals letsel- en zaakschade. Er wordt een bedrag uitgekeerd dat gelijk staat aan de geleden schade tot maximaal € 1.000.000,-.

Rechtsbijstandverzekering Deze aanvullende autoverzekering komt van pas wanneer u buiten uw schuld betrokken raakt bij een ongeval. U krijgt juridische hulp bij materiële schade of letselschade door een verkeersfout van de andere partij.

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten

Misschien wilt u voor het eerst een autoverzekering afsluiten of wilt u overstappen van autoverzekering. In beide gevallen is het wel zo fijn om te weten hoe dit werkt. Wordt uw huidige autoverzekering bijvoorbeeld opgezegd en wordt u automatisch geaccepteerd bij uw nieuwe verzekeraar? Wij lichten het hieronder aan u toe.


Overstappen autoverzekering Is uw autoverzekering goedkoper bij een andere verzekeraar? Of bent u niet meer te spreken over uw huidige autoverzekeraar? Dan kan overstappen een goed idee zijn. Het is daarbij belangrijk dat u rekening houdt met de opzegtermijn van uw huidige autoverzekering en uw autoverzekering opzegt zodra u geaccepteerd bent door de nieuwe verzekeraar.

Opzegtermijn autoverzekering Wilt u uw autoverzekering opzeggen? Dat kan bij de meeste verzekeraars na het eerste jaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Wilt u uw autoverzekering vóór de einddatum beëindigen? Dan kan de verzekeraar kosten in rekening brengen. Als de verzekeraar beëindigingskosten rekent, moeten ze dit in de polisvoorwaarden vermelden. De hoogte van het bedrag hoeft niet vermeld te worden.

Autoverzekering opzeggen Het is belangrijk dat u zelf uw huidige autoverzekering opzegt. Met onze opzeghulp kunt u snel en gemakkelijk uw huidige verzekering opzeggen. Het opzeggen van uw autoverzekering doet u eenvoudig en gratis met behulp van onze opzeghulp

Goed om te weten: de einddatum van uw huidige autoverzekering is tevens de startdatum van uw nieuwe autoverzekering.

Mijn autoverzekering opzeggen


Acceptatie van de autoverzekeraar Uw nieuwe autoverzekeraar is niet verplicht om u te accepteren. Dit betekent dat de aanvraag voor een nieuwe autoverzekering niet automatisch goedgekeurd hoeft te worden. Redenen voor de verzekeraar om u af te wijzen zijn bijvoorbeeld: een schadeverleden, fraude of als uw premie in het verleden niet (op tijd) betaald is. Houd hier dus rekening mee bij het overstappen naar een nieuwe verzekeraar en zeg uw huidige autoverzekering pas op als u geaccepteerd bent door de nieuwe verzekeraar.


Goedkope autoverzekering afsluiten Het afsluiten van een nieuwe, goedkope autoverzekering is simpel. Nadat u uw gegevens ingevuld heeft, krijgt u direct de beste en goedkoopste autoverzekeringen in één overzicht te zien. Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft u naast het kenteken en uw persoonlijke gegevens ook de meldcode van de auto nodig. Een nieuwe autoverzekering sluit u al in 6 eenvoudige stappen af:

Stap 1: Gegevens invullen Voor het berekenen van de premie van uw autoverzekering, is het belangrijk dat u uw persoonlijke gegevens invult. Denk aan uw geboortedatum en uw adresgegevens. Daarnaast is het essentieel dat u het kenteken, aantal schadevrije jaren en aantal gemiddelde kilometers per jaar invult.

Stap 2: Kies de gewenste dekking De volgende stap bij het afsluiten van een autoverzekering is het kiezen voor de juiste dekking: WA autoverzekering, WA beperkt casco of WA casco (all risk).

Stap 3: Autoverzekering vergelijken U ontvangt de beste en goedkoopste autoverzekeringen in één overzicht. Zo kunt u direct uw autoverzekering vergelijken en het aanbod selecteren dat bij u past.

Stap 4: Aanvullende autoverzekering kiezen Nadat u de beste en goedkoopste autoverzekering heeft gekozen, kunt u uw dekking nog uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering en/of schadeverzekering inzittenden voor extra zekerheid.

Stap 5: Gegevens bestuurder en meldcode Bij het afsluiten van een autoverzekering, geeft u zelf aan wie de hoofdbestuurder is van het voertuig. Dit wil de verzekeraar graag weten. Bovendien heeft de autoverzekeraar ook de meldcode nodig om uw auto te kunnen verzekeren. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer en vindt u ook op het tenaamstellingsverslag dat u heeft gekregen toen u het voertuig kocht.

Stap 6: Acceptatievragen en autoverzekering afsluiten Tot slot vult u nog een aantal acceptatievragen in en verstuurt u uw aanvraag. Na het versturen van uw aanvraag bent u nog niet direct verzekerd. De verzekeraar moet u namelijk eerst nog accepteren. U ontvangt vanzelf bericht of u wel of niet geaccepteerd wordt door de autoverzekeraar. Na acceptatie kunt u zorgeloos de weg op met uw (nieuwe) auto!

Voordelige autoverzekering kiezen


Wegenbelasting wordt automatisch geregeld Zodra een auto op uw naam staat, bent u verplicht om wegenbelasting te betalen. U ontvangt hier vanzelf bericht over van de Belastingdienst. Of u nu voor het eerst een auto koopt, uw auto verkoopt of een andere auto gekocht heeft: de wijziging wordt automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. U hoeft hier dus niets voor te doen. De enige actie die u hoeft te ondernemen zodra de auto op uw naam staat, is het afsluiten van een autoverzekering.

Laatste nieuws, tips en interessante weetjes
over autoverzekeringen

De goedkoopste autoverzekering vindt u in deze stad

De goedkoopste autoverzekering vindt u in deze stad Het verzekeren van uw auto kan best prijzig zijn. Wij deden onderzoek naar de goedkoopste én duurste steden om uw auto te verzekeren in mei 2023.

Kosten auto per maand: dit zijn de maandelijkse kosten van uw auto

Kosten auto per maand: dit zijn de maandelijkse kosten van uw auto Heeft u een nieuwe auto gekocht? Gefeliciteerd! Naast de aanschaf, krijgt u met nog meer kosten te maken voor uw auto. Wat kost een auto per maand?

Wanneer auto verzekeren?

Wanneer auto verzekeren? Gefeliciteerd met uw nieuwe auto! Na de aankoop is het belangrijk dat de auto verzekerd wordt. Hoe snel moet u de auto verzekeren na aankoop?