Contact
Mijn UnitedConsumers

Rechtsbijstandverzekering auto

Een rechtsbijstandverzekering voor uw auto is een aanvullende verzekering die u af kunt sluiten bij uw autoverzekering. Een rechtsbijstandverzekering voor uw auto komt van pas als u buiten uw schuld om betrokken raakt bij een ongeval. 

Direct naar...

> Betekenis rechtsbijstand verkeer
> Soorten verzekeringen rechtsbijstand verkeer
> Wel of geen rechtsbijstandverzekering auto?
> Rechtsbijstandverzekering auto afsluiten

rechtsbijstand verkeer


 

Wat is een rechtsbijstandverzekering auto?

Een rechtsbijstandverzekering auto biedt u juridische hulp wanneer u letselschade of materiële schade oploopt door een verkeersfout van de andere partij. Als u buiten uw schuld betrokken bent bij een ongeval, kan een rechtsbijstand verkeer goed van pas komen.

Dekking rechtsbijstand verkeer

Met een rechtsbijstandverzekering voor uw auto krijgt u hulp bij het verhalen van schades op de tegenpartij. Ook als de schade onder het eigen risico valt of als er sprake is van letselschade. Rechtsbijstand verkeer kunt u ook inschakelen wanneer u als voetganger of fietser een beroep moet doen op juridische bijstand.


 

Soorten verzekeringen rechtsbijstand verkeer

Er bestaan verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen, zoals een algemene rechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandverzekering voor wanneer u op reis bent. Om zeker te weten dat u in het verkeer goed verzekerd bent, kunt u een aparte rechtsbijstandverzekering voor uw auto afsluiten. U kunt hier in de volgende situaties een beroep op doen.

Verdedigen bij onschuld

Wanneer u betrokken raakt bij een verkeersongeval, bestaat de mogelijkheid dat u door de tegenpartij hiervoor aansprakelijk wordt gesteld, zelfs als dit niet uw schuld is. Om uw onschuld aan te tonen, kunt u een beroep doen op juridische hulp vanuit de rechtsbijstandverzekering auto.

Schade verhalen met een rechtsbijstandverzekering

Door een ander veroorzaakte schade aan uw auto wilt u uiteraard op deze andere partij verhalen. De rechtsbijstandverzekering auto helpt u met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.


 

Wel of geen rechtsbijstand verkeer?

Een rechtsbijstandverzekering voor uw auto kan een goed idee zijn, maar wij raden u aan om eerst te controleren of u niet al goed verzekerd bent voor juridische bijstand. Een rechtsbijstandverzekering voor de auto heeft nut wanneer u:

  • Nog geen enkele andere rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking heeft.
  • U enkel een rechtsbijstandverzekering voor op reis heeft. Deze vergoedt namelijk alleen bij calamiteiten op reis.

Geen rechtsbijstand verkeer

Heeft u geen rechtsbijstand verkeer en een autoverzekering met WA of WA beperkt casco dekking? Neem dan contact op met uw autoverzekeraar. Mogelijk kunnen zij u toch helpen bij het verhalen van de schade op de tegenpartij middels de regeling Directe Schadeafhandeling.


 

Rechtsbijstandverzekering auto afsluiten

U kunt de rechtsbijstandverzekering voor uw auto als aanvullende verzekering afsluiten bij uw autoverzekering. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd de weg op gaat. Het afsluiten van een autoverzekering via UnitedConsumers is ook nog eens voordelig. Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u én u ontvangt altijd een mooie korting op uw premie.

Stap 1: Vul uw kenteken in.
Stap 2: Vul uw gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij uw auto past.
Stap 4: Vergelijk de beste en goedkoopste autoverzekeringen.
Stap 5: Selecteer rechtsbijstand verkeer als aanvullende verzekering.
Stap 6: Sluit uw autoverzekering + rechtsbijstandverzekering af en bespaar op uw vaste lasten!

Kies rechtsbijstandverzekering auto
 vink Altijd 14 dagen bedenktijd


Gecontroleerd door onze specialist Jorg van Rijn

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Jorg van Rijn, specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jorg is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 28-6-2023 |

jorg expert autoverzekeringen


 

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!