Contact
Mijn UnitedConsumers

Ruitschade Auto: zo zit het met uw autoverzekering

Autoruitschade kan iedereen overkomen! Er is namelijk altijd een kans dat een opspattend steentje of een extreme hagelbui autoruitschade veroorzaakt. Wij vertellen u hoe het zit met de autoverzekering, het eigen risico en waar u ruitschade kunt laten herstellen!

Ruitschade banner


 

Ruitschade auto

Autoruitschade betreft ongeveer 30 procent van alle schadeclaims bij een autoverzekeraar. Er is sprake van ruitschade wanneer er bijvoorbeeld een sterretje, barst of scheur in de autoruit zit. In het ergste geval is de ruit helemaal kapot, en moet de ruit helemaal vervangen worden.

Ruitschade is gemakkelijk te verhelpen, dus wacht er niet te lang mee! Voor u het weet is het sterretje in uw ruit een barst geworden. Een ruit vervangen kost altijd meer dan het laten maken van een sterretje. Met een WA beperkt casco en WA casco (all risk) autoverzekering kunt u autoruitschade vaak kosteloos laten repararen - mits u voldoet aan de voorwaarden!    


 

Autoruitschade herstelbedrijven

Heeft u autoruitschade? Dan wilt u dit uiteraard zo snel mogelijk vakkunig gerepareerd hebben. U kunt uw autoruit bij één van de volgende bedrijven laten herstellen:

123RUIT.nl ruitherstel Carglass ruitherstel Autotaalglas ruitherstel
123RUIT.nl Carglass  Autotaalglas
088 - 1850 500 085-208 61 57 0800-0828 (gratis)
 

Autoruit vervangen zonder eigen risico: kies een aangesloten hersteller!

Heeft u een WA beperkt casco of all risk verzekering, en laat u uw autoruit vervangen door Autotaalglas, Carglass of 123RUIT.nl? Dan hoeft u alleen uw eigen risico te betalen. Laat u dit door een ander herstelbedrijf doen, dan wordt het eigen risico in sommige gevallen verhoogd. In enkele gevallen worden de herstelwerkzaamheden helemaal niet gedekt door de verzekeraar. Informeer daarom altijd bij uw verzekeraar of de kosten voor ruitschade worden gedekt.

Let op: Sommige schadeherstelbedrijven bieden aan om uw ruit te repareren en het eigen risico van u over te nemen. Let wel op dat veel verzekeraars het eigen risico verhogen als u naar een niet aangesloten autoreparateur gaat. Op die manier kan het zo toch zijn dat u duurder uit bent.


 

Autoruitschade en uw autoverzekering

Uw autoruit is in de meestal gevallen verzekerd tegen schade als sterretjes, barsten, scheuren en kapotte ruiten. Het gaat dan voornamelijk om voor-, achter, zij- en voorruiten. Het dakraam valt niet altijd onder de WA beperkt casco of WA casco (all risk) dekking. Hieronder ziet u precies wat welke dekking aan ruitschade vergoedt:

Soort ruitschade WA verzekering WA beperkt casco WA casco (all risk)
Kras
 
 
 
Sterretje
 
 
 
Barst
 
 
 
Scheur
 
 
 
Ingeslagen ruit
 
 
 

Sterretje in de ruit

Een sterretje in de ruit is een onschuldige vorm van autoschade, maar als u te lang wacht met repareren kan het een flinke kostenpost worden. Daarom hebben de meeste autoverzekeraars ervoor gekozen om de reparatie van een sterretje in de ruit meestal volledig te vergoeden.

Een sterretje in uw ruit is vaak zo gemaakt, en hiervoor hoeft niet uw volledige ruit vervangen te worden. Voor het repareren van een sterretje betaalt u vaak geen eigen risico. Bekijk hiervoor de voorwaarden van uw autoverzekering.

Barst in de ruit

Een sterretje kan op den duur veranderen in een flinke barst. U rijdt over een drempel of de temperatuur in de auto verandert te snel, waardoor het sterretje ineens een barst wordt. Het is onverstandig om verder te rijden met een barst, omdat het uw zicht erg belemmert.

Een barst betekent daarnaast dat uw gehele ruit vervangen moet worden. Voor het vervangen van uw ruit, betaalt u meestal wel eigen risico. Hoeveel eigen risico u betaalt, is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw autoverzekering. 


 

Ruitschade en schadevrije jaren

Claimt u ruitschade? Dan heeft dit geen negatieve gevolgen voor uw schadevrije jaren. Ruitschade valt namelijk onder de WA beperkt casco dekking. Iedere schade die u claimt op deze dekking, heeft geen invloed op uw positie op de bonus-malusladder. De no-claimkorting wordt dus niet aangepast na het herstellen van ruitschade. 

Heeft u een schade aan de auto die niet onder de WA beperkt casco dekking valt, maar wel onder de WA casco dekking? Dan heeft het claimen van de schade wel invloed op uw schadevrije jaren. Bespreek dit daarom altijd goed van tevoren met uw autoverzekeraar. 


Ook interessant voor u
 

Stormschade

Stormschade: zo zit het met uw verzekering

> Lees meer

 

Schade melden

Schade melden bij uw autoverzekeraar doet u zo

> Lees meer

 

Vergoeding

Wat vergoedt mijn autoverzekeraar?

> Lees meer

 

Autoschade homepage