Contact
Mijn UnitedConsumers

Auto in brand gestoken? Zo zit het met uw verzekering

Is uw auto in brand gestoken? Dan wilt u misschien weten of uw verzekering de autobrand vergoedt. Niet iedere verzekering dekt namelijk een autobrand. U leest hier hoe het zit met een autobrand en uw verzekering!

Brand banner


 

Autobrand verzekering

Brandschade aan uw auto kan ontstaan door bijvoorbeeld een ongeluk, blikseminslag of kortsluiting. In sommige gevallen is er sprake van brandstichting - dus vandalisme. Dit betekent dat iemand met opzet uw auto in brand heeft gestoken. Omdat de gevolgen van brand vaak erg heftig zijn en zorgen voor hoge kosten, wilt u hier wel goed verzekerd voor zijn.

Auto in brand gestoken verzekering

Is uw auto in brand gestoken en heeft u een WA verzekering? Dan draait u zelf voor de schade op. De autobrand valt namelijk niet onder de WA verzekering, omdat deze verzekering alleen schade aan anderen dekt. Wanneer u een WA beperkt casco of WA casco verzekering heeft afgesloten, wordt een autobrand wel vergoed door uw verzekering. WA casco (all risk) is de meest uitgebreide verzekering als uw auto in brand is gestoken.

In onderstaande tabel ziet u verschillende soorten brandschade én of het gedekt is door uw autoverzekering:

Soort brandschade WA verzekering WA beperkt casco  WA volledig casco (all risk)
Brand
 
 
 
Vandalisme
 
 
 
Kortsluiting
 
 
 
Ontploffing
 
 
 
Blikseminslag
 
 
 

 

Auto in brand gestoken en eigen risico

Is uw auto uitgebrand en heeft u een WA casco (all risk) of WA beperkt casco verzekering? Dan betaalt u in de meeste gevallen een eigen risico. Hoeveel dit eigen risico precies bedraagt, verschilt per verzekeraar en verzekeringspolis.

Bekijk de voorwaarden van uw autoverzekering voor het exacte bedrag dat u moet inleggen. Heeft u een verzekering via ons lopen? Neem dan gerust contact met ons op. 


 

Schadevrije jaren en autobrand

Brandschade claimen op uw WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering betekent geen terugval in schadevrije jaren - behalve bij brandschade door vandalisme.

Als de dader van de brandstichting onbekend is, en u claimt de vandalismeschade op uw WA casco verzekering, dan valt u wel terug in schadevrije jaren en no-claim kortingAls de dader bekend is, kunt u mogelijk voorkomen dat u terugvalt in schadevrije jaren door de schade op diegene te verhalen.


 

Melden autobrand verzekering

Schade melden kan bij ons altijd! Dus ook bij brandschade aan uw auto. Het is verstandig om snel contact met ons op te nemen. Wij zorgen ervoor dat de schade snel en goed wordt afgehandeld en helpen u weer op weg!

Is uw auto in brand gestoken? In het geval van vandalisme is het van belang dat u zo snel mogelijk aangifte doet bij de politie. Zeker als de dader onbekend is. Zo kunt u kijken of u de schade kunt claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer

Contact opnemen


Ook interessant voor u
 

Stormschade

Stormschade: hoe zit het met uw autoverzekering?

> Lees meer

 

Total loss

Uw auto is total loss: hoe zit dat precies?

> Lees meer

 

Technisch vs economisch

Economisch vs. technisch total loss: wat is het verschil?

> Lees meer

 

Autoschade homepage