Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Vruchtbaarheidsbehandelingen vergoeding

Als zwanger worden niet vanzelfsprekend is, kan een vruchtbaarheidsbehandeling u goed helpen. Tot een leeftijd van 43 jaar worden vruchtbaarheidsbehandelingen in vrijwel alle gevallen door uw zorgverzekering vergoed.


Vruchtbaarheidsbehandelingen via basisverzekering

De vergoeding voor vruchtbaarheidsbehandelingen komt uit de basisverzekering. Het is dus niet nodig om u hiervoor aanvullend te verzekeren. 


IUI vergoeding

Intra-uteriene inseminatie is een vruchtbaarheidsbehandeling waarbij ‘behandeld’ sperma vlak voor de ovulatie hoog in de baarmoeder wordt gebracht. De bevruchting vindt hierbij in de baarmoeder plaats en niet van tevoren in het laboratorium. Het behandelen van het sperma is nodig om ervoor te zorgen dat er meer goede zaadcellen in aanwezig zijn. Intra-uteriene inseminatie wordt vergoed door uw zorgverzekering. Meer informatie over een IUI-behandeling leest u hier. 


IVF vergoeding

In Vitro Fertilisatie is een vruchtbaarheidsbehandeling waarbij de bevruchting van de eicel buiten het lichaam plaatsvindt – In Vitro Fertilisatie betekent dan ook ‘bevruchting in glas’. Deze behandeling wordt uitgevoerd wanneer een vrouw niet op een natuurlijke manier zwanger kan worden.

Bij een IVF-behandeling krijgt de vrouw hormonen om meerdere eicellen te laten rijpen. Deze worden via een punctie weggehaald en in het laboratorium bevrucht. Na een succesvolle bevruchting wordt het embryo teruggeplaatst in de baarmoeder. In Vitro Fertilisatie wordt vergoedt door uw zorgverzekering. Meer informatie over een IVF-behandeling leest u hier.


Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Gynaecologische zorg
IVF behandeling
IUI behandeling

 


Terug naar alle vergoedingen