Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Vergoeding voedingsadvies

Voeding is ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid. Daarom is het mogelijk om de hulp van een expert in te schakelen wanneer u problemen met voeding en/of uw gewicht ondervindt. U kunt dan bijvoorbeeld een beroep doen op een diëtist of naar een gewichtsconsulent. In sommige situaties krijgt u voedingsadvies vergoed door uw zorgverzekering.

 

Wat doet een gewichtsconsulent?

Wie gezond is, kan toch problemen hebben met zijn of haar gewicht. Als dit voor u het geval is, kunt u naar een gewichtsconsulent. Een gewichtsconsulent kan u op verschillende manieren helpen:

  • Advies over voeding.
  • Advies over beweging.
  • Begeleiding en coaching.

Een gewichtsconsulent is er voor problemen met en/of vragen over verantwoord afvallen of aankomen. Vaak wordt hierbij een schema opgesteld voor voeding en beweging. Als er naast gewichtsproblemen ook sprake is van medische of psychische problemen, zal de gewichtsconsulent u doorsturen naar een diëtist. Bekijk hier de vergoeding voor voedingsadvies.


Vergoeding gewichtsconsulent en voedingsadvies

Een bezoek aan de gewichtsconsulent wordt niet vergoed uit de basisverzekering: de kosten hiervan komen dus voor uw eigen rekening. Het is echter wel mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten waarmee voedingsadvies door een gewichtsconsulent wel vergoed wordt. U ontvangt dan een budget dat u kunt inzetten voor preventie in het algemeen. Bekijk hier de vergoeding voor voedingsadvies.


Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Als u te maken heeft met overgewicht of obesitas kunt u deelnemen aan gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Dit is een leefstijlprogramma voor mensen vanaf 18 jaar en heeft als doel om een gezondere leefstijl aan te leren en deze ook vol te houden. Gecombineerde leefstijlinterventie geeft u advies over:

  • Gedrag.
  • Voeding. 
  • Beweging.
  • Ontspanning.

Gecombineerde leefstijlinterventie wordt volledig vergoed door de basisverzekering als u hiervoor een verwijzing van uw huisarts heeft. Het criterium voor deze verwijzing is vaak dat u een BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes 2 heeft of dat u een BMI van 30 of hoger heeft.


Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024
 

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

GLI
Overgewicht
Diëtist

 

 

Terug naar alle vergoedingen