Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Stoppen met roken

Roken - en zelfs meeroken - is slecht voor de gezondheid, en u heeft daarom misschien al meerdere pogingen gedaan om te stoppen. Stoppen met roken wordt vergoed door uw zorgverzekering, mede omdat niet roken veel gezonder is voor u. Zorgverzekeraars en de overheid zetten zich dan ook gezamenlijk in om het stoppen met roken zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Hieronder leest u meer over wat uw zorgverzekering voor u kan betekenen op dit gebied.


Stoppen met roken in de basisverzekering

Als u wilt stoppen met roken, kunt u het stoppen-met-roken-programma volgen. Hierbij wordt medicatie gecombineerd met een behandeling en deze aanpak wordt vergoed uit de basisverzekering. Vanaf 2020 betaalt u geen eigen risico meer voor het stoppen-met-roken-programma.


5 tips om te stoppen met roken

Naast het stoppen-met-roken-programma kunt u ook proberen zelf te stoppen met roken. Wij geven u 5 tips die u kunnen helpen bij het stopen met roken:

 • Tip 1: Vind een gezonde vervanging
  Sigaretten hebben een negatief effect op de gezondheid en conditie. Trek er daarom lekker op uit en oefen een sport uit die u leuk vindt. Merkt u dat u wilt snoepen? Kies dan voor een gezonde snack, zoals snoeptomaten of worteltjes.
   
 • Tip 2: Beloon uzelf
  Iemand die een klein pakje per dag rookt, geeft ruim € 250,- per maand uit. Beloon uzelf met het geld dat u bespaart door het stoppen met roken. Zo wordt stoppen met roken ook nog eens leuk!
   
 • Tip 3: Zorg voor voldoende afleiding
  Met voldoende afleiding voorkomt u dat u in de verleiding komt om een sigaret op te steken. Leg uw focus op iets anders, zoals een hobby of sport, zodat u niet toe kunt geven aan de verleiding.
   
 • Tip 4: Ontwijk rokers niet
  Is er een roker in uw gezelschap of biedt iemand u een sigaret aan? Zeg meteen dat u gestopt bent. Zo kunnen de rokers rekening met u rekening houden.
   
 • Tip 5: Maak geen uitzonderingen
  Houd uzelf niet voor de gek door te minderen of alleen op gelegenheden te roken. Als u de keuze maakt om te stoppen met roken, stop dan helemaal.

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024
 

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Leefstijlcheck
Cursussen
Huisarts

 

 

Terug naar alle vergoedingen