Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Medisch specialist vergoeding

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen krijgt u de zorg van de medisch specialist vergoed. Bekijk hieronder uit welke zorgverzekering de medisch specialist vergoed wordt.

 

Vergoeding medisch specialist


Medisch specialist

Wanneer u klachten heeft waar de huisarts u niet mee kan helpen, wordt u meestal doorverwezen naar een medisch specialist in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum. Bekijk hier hoe de medisch specialist vergoed wordt vanuit uw zorgverzekering.


Valt specialist onder eigen risico?

De zorg van een medisch specialist is opgenomen in de vergoeding van de basisverzekering. Op de meeste zorg uit de basisverzekering is het eigen risico van toepassing voor iedereen van 18 jaar of ouder. Medisch specialistische zorg is ziekenhuiszorg en is een vergoeding uit de basisverzekering. Hier betaalt u dus eigen risico over. Bekijk hier de vergoeding voor medisch specialistische zorg.

Let op: specialistische zorg kan snel hoog oplopen in kosten. Heeft u bovenop het verplichte eigen risico ook een vrijwillig eigen risico? Dan betaalt u tot het bedrag dat u gekozen heeft. Als uw eigen risico op is, betaalt uw zorgverzekeraar de overige kosten.


Medisch specialist of huisarts?

De huisarts is de eerste zorgverlener waar u naartoe gaat bij klachten. Om deze drempel voor u zo laag mogelijk te maken, is de huisarts vrijgesteld van het eigen risico. U betaalt hier dus niets voor. Vaak kan de huisarts u al helpen om van uw klachten af te komen. Kan uw huisarts u niet verder helpen, dan wordt u doorverwezen naar een specialist.

Het consult bij een medisch specialist valt echter wel onder het eigen risico. Veel mensen houden het daarom vaak bij een bezoekje aan de huisarts en gaan ze minder snel naar een medisch specialist. Is uw klacht ernstig of zit het u regelmatig dwars? Maak dan gebruik van de verwijzing die uw huisarts u geeft en ga naar de medisch specialist. Zo komt u mogelijk van uw klachten af.


Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024
 

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Ziekenhuiszorg
Medicijnen
Huisarts

 

 

Terug naar alle vergoedingen