Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Homeopathie

Homeopathie is een alternatieve geneeskunde, waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Omdat het een vorm van alternatieve zorg is, krijgt u homeopathie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kunt u hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Wij vertellen u wat homeopathie is, en hoe het zit met de vergoeding voor homeopathie. 


Wat is homeopathie?

Homeopathie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De homeopaat kijkt niet alleen naar de specifieke klacht(en) die u heeft, maar ook naar lichamelijke, mentale en emotionele kenmerken. Op basis daarvan zoekt de homeopaat naar een bepaalde stof (homeopathisch geneesmiddel) die bij het totaalplaatje past en die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Op die manier herstelt het lichaam zichzelf en verdwijnen de klachten op een natuurlijke manier.


Waarvoor kan homeopathie worden ingezet?

Een homeopathisch geneesmiddel is gemaakt van mineralen, of van plantaardige en dierlijke substanties. Het principe van homeopathie is dat het geneesmiddel bij een gezond persoon dezelfde reactie of ziektesymptomen zou veroorzaken als waar de patient op dit moment last van heeft. Dit heet ook wel het similia-principe. Homeopathie kan worden ingezet bij:

  • Reuma.
  • Pijnklachten.
  • Astma (COPD).
  • Psychische aandoeningen.
  • Onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK).

Homeopathie vergoeding 

Homeopathie wordt niet door de basisverzekering vergoed, omdat alternatieve geneeswijzen niet wetenschappelijk bewezen zijn. Wel kunt u een aanvullende verzekering voor homeopathie afsluiten. Tot welk bedrag voor homeopathie u verzekerd bent, verschilt per aanvullend pakket. Houd er wel rekening mee dat de homeopaat waar u naartoe gaat aangesloten moet zijn bij een door uw zorgverzekeraar goedgekeurde beroepsvereniging.


Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Alternatieve medicijnen
Alternatieve zorg
Iriscopie

 

Terug naar alle vergoedingen