Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Flapoorcorrectie vergoeding

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen kunt u een flapoorcorrectie vergoeding krijgen. Bekijk hieronder uit welke zorgverzekering een flapoorcorrectie vergoed wordt.

 

Vergoeding flapoorcorrectie


Flapoorcorrectie

Een flapoorcorrectie is een goede oplossing voor wie last heeft van ernstige flaporen. Flaporen zijn een veel voorkomende afwijking van de oren waardoor de oren wat verder van het hoofd af staan. Flaporen ontstaan door een verkeerde aanleg van het oorkraakbeen. Het is geen medisch probleem, maar wel een uiterlijk kenmerk waar niet iedereen zich gelukkig mee voelt.

Een flapoorcorrectie wordt in de meeste gevallen bij een kliniek of bij de plastisch chirurg in het ziekenhuis uitgevoerd. Afhankelijk van de voorkeur kan dit onder plaatselijke of algehele verdoving. Tijdens de operatie wordt een klein sneetje gemaakt in de achterkant van het oor. Vervolgens kan de stand van het oor aangepast worden.

In de meeste gevallen levert een flapoorcorrectie goede resultaten op met een duidelijk zichtbare verbetering van de flaporen. Kraakbeen is echter lastig en blijft niet gegarandeerd in de nieuwe positie staan, waardoor het in enkele gevallen nodig is om een tweede flapoorcorrectie te doen.


Kosten flapoorcorrectie

Gemiddeld variëren de kosten voor een flapoorcorrectie van € 2.000,- tot € 4.000,– . De uiteindelijke kosten voor de flapoorcorrectie zijn afhankelijk van de zorgverlener waar u naartoe gaat. Het kan dus interessant zijn om op meerdere plekken te informeren naar de kosten van een flapoorcorrectie.


Flapoorcorrectie vergoeding

De kosten van een flapoorcorrectie kunnen flink oplopen. Het is dan wel zo fijn als u een vergoeding voor een flapoorcorrectie kunt krijgen. Bekijk hier of u een flapoorcorrectie vergoeding uit uw zorgverzekering krijgt.


Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Plastisch chirurgie
Ziekenhuiszorg
Huisarts

 

 

Terug naar alle vergoedingen