Contact
Mijn UnitedConsumers

Mijn auto ruikt naar benzine, wat nu?

Als uw auto naar benzine ruikt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Waardoor ontstaat een benzinegeur in de auto? En hoe kunt u de benzinelucht in uw auto verwijderen? Wij helpen u graag een handje.

auto stinkt naar benzine


 

Benzinelucht in de auto

Stinkt uw auto naar benzine? Dat kan meerdere oorzaken hebben. Vaak ruikt u een benzinelucht in uw auto na het tanken of bij het starten, maar soms kan uw auto ook naar benzine ruiken als een onderdeel kapot is. 

Tip: Het is slim om uw garage zo snel mogelijk te bezoeken als uw auto vaak stinkt naar benzine.


 

Auto ruikt naar benzine bij starten

Als uw auto ruikt naar benzine bij starten, ruikt u als het ware de uitlaatgassen en dat is volkomen normaal. Tijdens een koude start van uw auto krijgt de motor namelijk een rijker benzinemengsel en is de verbranding nog niet optimaal. Dit is de herkenbare benzinegeur.

Wanneer de motor eenmaal draait, wordt het mengsel gemengd met lucht. De benzinegeur in uw auto zal dan verdwijnen. Merkt u tijdens het rijden toch een benzinelucht in uw auto? Ga dan zo snel mogelijk naar een garage.


 

Auto ruikt naar benzine bij stilstaan

Heeft u een benzinelucht in de auto bij stilstaan? Misschien is er iets mis met het actieve-koolstoffilter. Het is verstandig om een bezoek aan de garage te brengen. Als uw motor naar benzine ruikt bij stilstaan, kan er ook een ander onderdeel kapot zijn aan uw auto. Wij zetten mogelijke oorzaken van een benzinelucht in de auto bij stilstaan voor u op een rijtje:

Kapot actief-koolstoffilter

Als u een kapotte actief-koolstoffilter heeft, worden vrijgekomen dampen niet voldoende opgevangen wanneer het brandstofniveau daalt. Hierdoor kunt u een benzinelucht in uw auto ruiken bij stilstaan.

 

Kapotte uitlaat

Bovendien kan een kapotte uitlaat, of een gaatje in de uitlaat, zorgen voor een benzinelucht in uw auto bij stilstaan. Dit komt doordat er meer uitlaatgassen vrijkomen bij een breuk in de uitlaat.

 

Lekkage aan brandstofleidingen

Ook kan een benzinegeur in uw auto worden veroorzaakt door een lek aan de brandstofleidingen van uw auto. Een lekkage kunt u herkennen aan druppeltjes op de bodemplaat of op de grond.


Veiligheid voorop: Stinkt uw auto naar benzine na het rijden? Ga dan voor de zekerheid naar de garage om te controleren of er een onderdeel kapot is.


 

Benzinelucht in auto verwijderen: 3 tips

Een benzinelucht in uw auto kan best vervelend zijn. Hoe krijgt u benzinelucht weg? Dankzij onze tips is een benzinelucht in uw auto verwijderen een makkie!

Tip 1: Lucht uw auto voldoende

De eerste - en misschien wel de belangrijkste tip - is luchten. Zet uw autoramen tegen elkaar open en u zult merken dat de benzinelucht vanzelf verdwijnt. Als u ook nog eens een stukje gaat rijden met de ramen open, is de benzinelucht in uw auto zo verdwenen!

Tip 2: Benzinelucht in auto verwijderen met kattenbakvulling

Het klinkt misschien gek, maar kattenbakvulling is ideaal om de stinkende benzinelucht in uw auto te verwijderen. Vul een (grote) bak met kattenbakvulling en laat deze een aantal uur staan om de benzinegeur volledig op te nemen. Is de geur weg? Dan kunt u de kattenbakvulling weggooien.

Tip 3: Schaaltje azijn tegen de benzinegeur

Azijn neutraliseert veel geuren. Stinkt uw auto naar benzine? Dan kunt u de benzinelucht in uw auto verwijderen door een schaaltje azijn in uw auto te zetten. Eventueel kunt u ook uw autobekleding reinigen met azijn als de benzinegeur in uw autobekleding is getrokken.

Extra tip: Laat uw auto regelmatig controleren

Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, is het slim om regelmatig uw auto te laten controleren bij de garage. Bij een grote beurt worden de brandstofslangen en de uitlaat van uw auto volledig gecontroleerd. Bovendien wordt bij dieselauto's het brandstoffilter vervangen. Zo gaat u veilig en verantwoord de weg op!


Ook interessant voor u
 

verschil grote kleine beurt

Wat is het verschil tussen een grote en een kleine beurt?

> Lees meer

 

airco stinkt

Mijn auto ruikt muf: waardoor komt dat?

> Lees meer

 

autobekleding reinigen

Autobekleding zelf reinigen: onze tips

> Lees meer


Onderhoud homepage