Contact
Mijn UnitedConsumers

Draag uw steentje bij met deze bespaartips

De forse stijging van de energieprijzen en de prijzen aan de pomp voelen we allemaal in onze portemonnee. Het leven wordt steeds duurder, dus is besparen belangrijker dan ooit. Wij geven u daarom een aantal bespaartips die u vandaag al toe kunt passen. Zo kunt u uw verbruik verlagen en bespaart u direct op uw vaste lasten. Wel zo fijn!


Waarom is besparen een goed idee?

De instabiele situatie tussen Rusland en Oekraïne heeft tot een forse stijging van de energieprijzen geleid. Naast dat besparen op energie en brandstof goed is voor uw portemonnee en het milieu, leidt het verminderen van het verbruik ook tot het minder afhankelijk zijn van gas uit landen in het buitenland. Goed voor elkaar!

De voordelen

  • Het klimaat
  • Uw portemonnee
  • Minder gas uit het buitenland


 

Besparen op gas


Verwarming lager

Tip 1: Verwarming lager zetten en efficiënt gebruiken

Het lager zetten van de verwarming is een hele concrete én efficiënte tip als u op gas wilt besparen. Door uw verwarming al 1 graad lager te zetten, kunt u uw energierekening al fors verlagen. Verwarm daarnaast alleen ruimtes waar u aanwezig bent en houd de warmte in de ruimte door de tussendeuren te sluiten. Met deze aanpassingen kunt u jaarlijks gemiddeld € 430,00 besparen.


korter douchen

Tip 2: Korter douchen en minder vaak in bad

Het verkorten van uw douchebeurt kan u een mooie besparing op de gasrekening opleveren. Dit geldt ook voor het minder vaak nemen van een warm bad. Met een bad gebruikt u namelijk drie keer meer warm water dan met een douchebeurt. Door korter te douchen bespaart u gemiddeld € 90,00 per jaar. Dit is op basis van 15.000 liter warm water en 60 m³ gas.


gordijnen open en zonlicht

Tip 3: Zet de gordijnen open als de zon schijnt

Tijdens zonnige dagen is het slim om zo veel mogelijk zonlicht in uw woning toe te laten. De zon zorgt ervoor dat uw woning (gratis) verwarmd wordt. Hierdoor slaat de thermostaat minder snel aan en bespaart u dus op uw gasverbruik. En gaat de zon weer onder? Dan is het verstandig om de gordijnen weer te sluiten. Zo houdt u de warmte in uw woning en dat scheelt in de stookkosten! Met deze tip kunt u jaarlijks tot wel € 120,00 besparen.


Mijn woning verduurzamen

Naast bovenstaande tips, kunt u nog veel meer doen om uw gasverbruik te verlagen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van uw woning of uw woning verduurzamen. Door uw woning te verduurzamen draagt u bij aan een beter milieu én bespaart u op uw energierekening. Win-win dus!

Meer over verduurzamen


 

Brandstof bespaartips


bandenspanning

Tip 1: Controleer uw bandenspanning maandelijks

Een te lage bandenspanning zorgt voor een hogere rolweerstand, waardoor de auto meer brandstof verbruikt. De juiste bandenspanning is dus belangrijk als u wilt besparen op uw brandstofverbruik. Met de juiste bandenspanning vermindert u bovendien uw CO2 uitstoot. Het op peil houden van uw bandenspanning is dus goed voor uw portemonnee én het milieu. Met de juiste bandenspanning bespaart u gemiddeld € 60,00 per jaar.


fiets

Tip 2: Pak vaker de fiets of ga te voet

Een kleine boodschap doen? Of even de kinderen naar school brengen? Pak dan bijvoorbeeld vaker de fiets of ga te voet. Zo hoeft de auto niet te starten en verbruikt u helemaal geen brandstof. Bovendien is het ook nog eens hartstikke gezond om vaker met de fiets of te voet te gaan!


rustig rijden

Tip 3: Rijd rustig en houd een constante snelheid aan

Hoe harder u rijdt, hoe meer toeren uw auto maakt. Hoge toeren zorgen voor een verhoging van het brandstofverbruik. Daarom is het verstandig om minder hard te rijden én een constante snelheid aan te houden. Met een constante snelheid, bijvoorbeeld door cruise control te gebruiken, verbruikt u namelijk ook minder brandstof. 


Meer tips om brandstof te besparen

Wilt u nog meer besparen op uw brandstofkosten? Dan is het slim om zuinig(er) te rijden. Wij geven u tips hoe u zuinig kunt rijden en meer overhoudt voor een leuker leven!

Meer over zuinig rijden


 

Stroom bespaartips


wasmachine lager

Tip 1: Wassen op een lagere temperatuur

Wassen op 30 graden is veel energiezuiniger dan het draaien van een wasprogramma van 40 of 60 graden. Door vaker op een lagere temperatuur te wassen, kunt u dus flink besparen op uw energierekening. Is de was klaar? Dan is het slim om deze op een droogrek op te hangen in plaats van de droger te gebruiken.


sluipverbruik

Tip 2: Verminder sluipverbruik

Een huishouden verbruikt gemiddeld 450 kWh met apparaten die op stand-by staan. Dit noemen we ook wel sluipverbruik. Hartstikke zonde dus! Het is daarom verstandig om apparaten uit te schakelen die u niet gebruikt. Vergeet hierbij ook niet eventuele opladers en andere stekkers uit het stopcontact te halen.


verlichting uit

Tip 3: Laat lampen niet onnodig branden

Het onnodig laten branden van verlichting is natuurlijk hartstikke zonde. Door lampen uit te zetten als u een ruimte verlaat, bespaart u direct op uw stroomkosten. Het grote voordeel van de aankomende lente is dat het eerder licht is in de ochtend en later donker wordt. U hoeft zo dus minder snel de verlichting aan te zetten. En dat scheelt op uw stroomrekening!


Zelf stroom opwekken

U kunt uw stroomverbruik ook verlagen door (deels) uw energie zelf op te wekken. Goed voor het milieu, voordelig voor uw portemonnee en het kan ook nog eens een waardevermeerdering van uw woning opleveren.

Meer over energie opwekken


Inzicht in uw energieverbruik

Heeft u momenteel stroom en/of gas van UnitedConsumers? Dan kunt u met onze handige verbruiksmanager direct zien hoeveel energie u verbruikt. Zo houdt u grip op uw energierekening!